Преглед на вестниците
Секция: Преглед на печата
19 Февруари 2019 08:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на вестниците

/КРОСС/ Водеща за повечето всекидневници е темата за обявеното от ГЕРБ намерение за законови промени, с които се очаква връщането на досегашния режим за преференциалното гласуване.

Борисов измъкна ГЕРБ от капана, който сами си заложиха с Изборния кодекс, пише на първата си страница „Труд". Изданието уточнява, че премиерът е наредил да се върнат преференциите, каквито бяха преди вдигането на прага. Той обяви, че ще започне и процедура за избор на нова ЦИК, отбелязва изданието.

Бойко Борисов чу Георги Марков: Преференциите се връщат, четем на страниците на „24 часа". Вестникът уточнява, че депутатът специално е долетял от чужбина, за да убеди лидера на ГЕРБ и колегите си.

ГЕРБ направи обратен завой за Изборния кодекс, е водещото заглавие на „Сега". След като 4 дни самоотвержено защитаваше скандалните поправки в Изборния кодекс, на петия ГЕРБ се отметна, четем в публикацията. Засега не е ясно каква ще е съдбата на останалите промени, които улесняват манипулирането на изборите: отпадането на втория протокол от секционните избирателни комисии, правото за обжалване пред Върховния административен съд на част от решенията на ЦИК, допълва „Сега".

Борисов спасява властта, коментира от първата си страница „Дума". Вестникът допълва информацията - стреснати, ГЕРБ се отказват от промените в Изборния кодекс. До гарантирането на свободни избори БСП остава извън Народното събрания, пише „Дума".

Тол полицията изчезна, пише „Телеграф". Във водещия си материал вестникът отбелязва, че от Нова година никой не е виждал контрольорите, които трябва да следят за наличие на винетки в автомобилите и да глобяват колите без винетка, уточнява изданието.