Българо-руски регионален туристически форум предстои през април
Секция: Туризъм
11 Март 2019 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българо-руски регионален туристически форум предстои през април

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с генералния директор на Асоциацията на регионите на Русия Светлана Ануфриенко. Срещата беше в рамките на работното посещение на българския министър в Русия по време на международната туристическа борса Интурмаркет 2019.
Посещенията на граждани от Руската федерация през миналата година са близо 512 хил., което нарежда страната на 6-то място сред водещите пазари за входящ туризъм у нас, каза министър Ангелкова. Тя посочи, че Министерството на туризма работи усилено за популяризиране на дестинация България, като място предлагащо отлични условия за посещения в 4 сезона.
През април предвиждаме да бъде организиран Българо-руски регионален туристически форум, информира министърът. Събитието ще се проведе във Велико Търново, което е още един повод представителите на руския бизнес да се докоснат до културно-историческото богатство на страната ни.
Тема на разговора беше и възможността за подписване на Меморандум за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма и Асоциацията на регионите на Русия. Министър Ангелкова благодари на г-жа Ануфриенко за участието на Българо-руския бизнес форум в областта на туризма, който бе открит в София от министър-председателите на Република България Бойко Борисов и на Руската федерация Дмитрий Медведев. Министърът изрази надежда сътрудничеството да продължи и занапред, което подпомага развитието на туризма у нас и в Русия.