Моуриньо се завръща в "Реал" за космическа заплата
Секция: СПОРТ
11 Март 2019 12:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Моуриньо се завръща в "Реал" за космическа заплата

/КРОСС/ Жозе Моуриньо ще бъде новият треньор на "Реал" Мадрид, а назначението му ще бъде обявено до часове през днешния ден (11 март). Това твърди бившият президент на испанския гранд Рамон Калдерон.

Според шефа на "белите" от 2006 до 2009 г., Специалния ще замени Сантяго Солари, като двете страни вече са се разбрали за условията по договора. Причината за треньорската рокада е разочароващото представяне на тима в последните мачове. "Реал" загуби от "Барселона" с 0:3 у дома в реванша от полуфиналите на Купата на краля и отпадна от турнира. В Шампионската лига пък тимът не успя да прескочи осминафиналите, след като пропиля предимство от 2:1 в първия мач срещу "Аякс", записвайки поражение с 1:4 отново на "Сантяго Бернабеу".Данните на Калдерон са, че при завръщането си в "Реал" Моуриньо ще взима и космическа заплата от 17 млн. паунда на година. Договорът му пък ще е до края на настоящия сезон и за следващите 3. Тази сума ще направи Специалния най-добре платеният треньор в големите европейски първенства. В момента в тази класация води мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола с годишна заплата от 15,3 млн. паунда.

"За настоящия президент Флорентино Перес, назначението на Моуриньо ще се превърне в щит срещу недоволството на медиите, феновете и играчите. Няма да му бъде лесно в следващите 3 месеца", предвеща Калдерон.Жозе Моуриньо беше треньор на "Реал" в периода 2010-2013 г. С Кралския клуб той спечели титла (2012 г.), Купа на краля (2011 г.) и Суперкупа на Испания (2012 г.). Той не успя да спечели голям европейски трофей, като 3 пъти достига с тима до полуфинал на Шампионската лига.

За последно Моуриньо работи като мениджър на "Манчестър Юнайтед". Той бе уволнен в средата на декември 2018 г. заради слабите резултати.