Гърция отчете 33 милиона чужди туристи за 2018 г.
Секция: Туризъм
13 Март 2019 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция отчете 33 милиона чужди туристи за 2018 г.

/КРОСС/ Гърция отново отбеляза рекорд в сферата на туризма. Българите - масово предпочитат за почивка южната ни съседка и по-конкретно Халкидики, отчитат туроператорите.

В Гърция непрестанно се увеличава броят на чуждестранните туристи. През 2018 година се отчетени рекордните за последните няколко години 33 милиона посещения на чужденци с приход 16 милиарда евро, съобщи Държавната агенция по приходите.Достигна се до непознат досега феномен - острови като Санторини достигнаха максимума на посещения и ограничават приемането на туристи.

Важен фактор за гръцката туристическа индустрия са и българите, които са сред водещите групи туристи в Северна Гърция и Халкидики. Туроператорите коментират, че поради близостта нашенци подкрепят гръцкия туризъм и извън сезона.

Целта на министерството на туризма в Атина е увеличаване на руските туристи, което е много трудно в конкуренция с България, посочват специалисти. Преди дни беше договорено с руската страна увеличаване на директните полети към гръцките острови в Егейско море и преди всичко към Крит - най-търсеното място за почивка на руската туристическа борса.