Антонио Таяни: Никой вече не разбира какво става в Лондон
Секция: СВЯТ
13 Март 2019 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антонио Таяни: Никой вече не разбира какво става в Лондон

/КРОСС/ Объркването е огромно! Никой вече не разбира какво става в Лондон". Това каза ексклузивно за bTV председателят на Европейския парламент Антонио Таяни пред кореспондента ни в Страсбург Десислава Минчева.

Така той отговори на въпроса докога може да продължи играта на нерви около брекзит.Те трябва да решат какво ще правят. Готови сме да разговаряме, но не да променяме споразумението. Сега трябва да вървим напред, без да променяме съдържанието му. Да решават какво искат. Вече хаосът става невъзможен с липсата на сделка", коментира Таяни.

„Излизат без споразумение - това ли искат? Те да решават", допълни той.След като вчера британските депутати за втори път отхвърлиха сделката на премиера Тереза Мей с Европейския съюз, днес ще гласуват за брекзит без сделка.

Най-важното сега е да се ограничат щетите, коментира в Страсбург заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс.Наш дълг е на базата на вота на британския народ да работим за брекзит, който ще нанесе възможно най-малко щети. Позицията ни няма да се промени. Днес ние сме в ръцете на британската политическа система. Те трябва да ни кажат къде искат да отидем", заяви той.