Предстоящи събития в страната на 14 март
Секция: Предстоящи събития
14 Март 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 14 март

/КРОСС/ София.
От 10.00 часа до 12.30 часа в зала „Сердика" на София хотел Балкан ще се проведе кръгла маса „ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика" с участието на президента Румен Радев.

***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
Лясковец.
От 12.00 часа на изградената паметна плоча пред училището в града ще бъде отслужена заупокойната молитва по повод 5-годишнината от кончината на загиналия при изпълнение на служебния си дълг командос Емил Шарков. На събитието ще присъства министърът на вътрешните работи Младен Маринов. По-късно в сградата на Областна администрация - Велико Търново той ще проведе работна среща с представители на местната власт на всички общини в областта. Кратки изявления са предвидени към 15.00 часа.

***
София.
От 09.30 часа във „Витоша парк-хотел" ще се проведе конференция, на която ще бъде представено изследване на Университета в Дюсбург-Есен, което сравнява уменията и нагласите на учители от традиционни и алтернативни форми на подготовка.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа в СУ „Добри Войников", зала, 1 ет, ще се проведе пресконференция по повод началото на проект „Дигитални умения на децата в 21. век".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков" 8-10, ет. 4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение за утвърждаване на цени на „Примагаз" АД за пренос на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа на територията на община Варна за кметствата „Владислав Варненчик", „Младост" и „Аспарухово", за регулаторен период 2019 - 2023 г.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков" 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление от „Примагаз" АД за утвърждаване на цени за разпределение на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване към газоразпределителната мрежа за територията на община Варна за кметствата „Владислав Варненчик", „Младост" и „Аспарухово", за регулаторен период 2019 - 2023 г.

***
София.
От 10.30 часа в ДНК ще се състои връчване на призове „Добродетел 2018", инициатива, организирана от Национално движение на сираците в България.

***
София.
От 11.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано" № 20 председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще даде пресконференция.

***
София.
От 11.00 часа в Зала 2 на Съдебната палата Градският прокурор на София Емилия Русинова и Георги Хаджиев, директор на СДВР, ще дадат брифинг във връзка с убийство, извършено на територията на столицата.

***
София.
От 11.00 часа в Изложбената зала на Държавна агенция „Архиви" ПП Обединени земеделци организира конференция, посветена на 140 години от рождението на Александър Стамболийски.

***
София.
От 12.00 часа в сградата на Специализирания наказателен съд ще се проведе пресконференция за представяне на доклада за дейността на съдебната институция за 2018 г.

***
София.
От 12.30 часа пред Министерството на енергетиката ще се проведе протест за спиране на кариерата край село Куртово Конаре.

***
София.
От 12.30 часа в голям колегиум на Министерство на земеделието, храните и горите ще се проведе Консултативен съвет (КС) по тютюна.

***
София.
От 13.00 часа в централата на ПП „Глас Народен" ще се проведе пресконференция, на която партията ще обяви визията си за участие в предстоящите избори за европарламент.

***
София.
От 13.30 часа в Зала 8 на Национален дворец на културата фондация "За Нашите Деца" организира конференция на тема "Грижа в ранната възраст".

***
София.
От 14.00 часа в Хотел Arena di Serdica, на улица „Буgапеща" 2, представители на Lockheed Martin ще се срещнат с талантливи ученици и студенти в София. Негово превъзходителство посланика на САЩ Ерик Рубин ще присъства на събитието.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание под патронажа на Комисията по здравеопазването ще се проведе кръгла маса на тема „Да сведем до 0 астматичните пристъпи". В кръглата маса ще участват: д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 44-ото Народно събрание, доц. д-р Мария Стаевска, дм, началник на Клиниката по алергология към УМБАЛ „Александровска" и доц. д-р Владимир Ходжев, дм, председател на БДББ и началник на Клиниката по белодробни болести към УМБАЛ „Св. Георги" - Пловдив.

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала 208 на Бургаския свободен университет заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева ще се срещне с младите
хора на Бургас.

***
Варна.
От 9.00 ч. децата и младежите от Центровете за настаняване от семеен тип и Общностния център за деца и семейства във Варна ще получат дарение от Ротари клуб „Варна-Евксиноград", Ротаракт клуб „Варна-Евксиноград" и Ротаракт клуб Варна.

***
Варна.
От 10.00 часа в пресцентъра на УМБАЛ "Св. Марина"-Варна ще се проведе пресконференция с нефролози по повод световния бъбречен ден. В 11.00 часа в зала 501, ет. 5, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан ще направи дарение за Клиниката по педиатрия - инсулинова помпа на дете и парична сума. за изследване на диабетни антитела при поставяне на диагнозата диабет тип 1.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" 1 Пейчо Бюлбюлев ще проведе приемна за граждани.

***
Варна.
От 14.00 часа в кабинет 405, ет. 4 в Клиниката по нефрология и диализа, УМБАЛ „Св. Марина" организира безплатни прегледи във връзка със Световния ден на бъбречните заболявания.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в Областна администрация министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще даде изявление след среща с представители на местната власт на всички общини в областта.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градска концертна зала ще се проведе концерт, посветен на Международния ден на франкофонията.

***
Перник.
От 09.00 часа в зала „Панорама" ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.

***
Русе.
От 11.00 часа в зала „Европа" в Доходно здание на град Русе председателят на АПИ Георги Терзийски ще участва във форума „Приоритетна свързаност на Северна България".

***
Разград.
От 13.30 часа в зала 308 на Общинска администрация ще се проведе пресконференция за събитията организирани от Община Разград, по повод Световния ден на социалната работа.

***
Сливен.
От 15.00 часа в сградата на ОДМВР-Сливен директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов и директорът на ГД „Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков ще дадат брифинг по повод годишния отчет-анализ за дейността на ОДМВРСливен за 2018 г.

***
Смолян.
От 11.00 часа на ул. „Евридика" ще се проведе церемония „Първа копка" по проект „Изграждане на нови социални жилища в град Смолян".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа на адрес: "Митр. Методи Кусев", 34А, ет.1, националният омбудсман Мая Манолова ще се срещне с граждани жалбоподатели, сезиращи институцията за неправомерни клаузи по кредити, ЧСИ и колекторски фирми.

***
Шумен.
От 15.30 часа в залата на РУ- Шумен ще се проведе брифинг по повод годишния отчет-анализ на дейността на ОДМВР- Шумен. На отчета ще присъстват директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов и зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Благородна Макев.