Преглед на вестниците
Секция: Преглед на печата
14 Март 2019 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на вестниците

/КРОСС/"До 50 на сто спад на резервациите по морето", съобщава "Труд", като се позовава на данни от представители на туроператори и хотелиери. По-малко са планираните полети и на двете морски летища - в Бургас и Варна, категорични са от бранша.

"Сега" отчита, че разходите на България за Шенген са надхвърлили тези за Европейския съюз и НАТО. "Правителството изля поредните 3 милиона лева в МВР, които трябва да отидат за присъединяването на България към Шенгенското пространство. Така сумите, давани на вътрешното министерство по тази линия през последните 10 години, надхвърлиха 100 милиона лева", пише изданието.

Близо 1 500 000 българи попадат в целевата група, към която е насочена от тази есен безплатната имунизация с противогрипна ваксина, съобщава "Труд" и уточнява, че превенцията ще е насочена към хората на и над 65-годишна възраст.

Държавни старчески домове мамят баби и дядовци с по-високи от предвидените по закон такси, и с храната, която им предлагат, информира "Монитор", позовавайки се на проверки на Агенцията за социално подпомагане.

За друга измама информира "Телеграф" - инсталиране на устройства за манипулиране на апаратите в таксиметровите коли, които не могат да бъдат установени при проверка от контролните органи.

Над 6 милиона лева са щетите от кражбите на ток всяка година, съобщава в интервю за "Монитор" изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите Емил Георгиев.

Искат откуп за откраднат профил в инстаграм, по-голям от този за кола, информира "24 часа". Родни знаменитости плащат от 200 до 2000 евро, защото губят повече пари от рекламни договори и дължат неустойки.

"Труд" съобщава, че през април се очаква Съветът на Европейския съюз да приеме нови правила за европейските избори, с които се предвиждат сериозни мерки срещу фалшивите новини и профили в социалните мрежи, както и за манипулициите за евровота, пише изданието.

Тема за днешните вестници е и решението на ГЕРБ дълговете на вероизповеданията, натрупани до края на миналата година, да бъдат разсрочвани, а не амнистирани.