Над 93 хил. автомобила са проверили екипите на тол контрола
Секция: Автомобили
14 Март 2019 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 93 хил. автомобила са проверили екипите на тол контрола

/КРОСС/ През април завършва реконструкцията на платното на пътя Русе - Силистра, при входа на Русе. Председателят на УС на АПИ Георги Терзийски провери днес работата на обекта. С изграждането на второ платно, в участък от около 300 м, се подобрява пропускателната способност на пътя към Дунав мост. Отсечката започва от кръговото кръстовище с бул. „България" и продължава към изхода на града в посока Силистра. Със завършването на проекта съществуващият двулентов път в чертите на гр. Русе се разширява до четирилентов и е продължение на пътя между Русе и Мартен. Проектът се изпълнява със средства от бюджета на АПИ и инвестицията е за над 1 млн. лв.

Председателят на АПИ инспектира и работата на служителите на Националното тол управление на Дунав мост. На граничния пункт има 4 терминала за самотаксуване и гише за купуване на е-винетка в брой. Тол контролът на превозните средства, пътуващи по републиканските пътища на територията на областите Русе, Разград, Силистра и Търговище, се осъществява от 45 инспектори и 11 правоприлагащи автомобила.

До 12 март на територията на цялата страна екипите на тол контрола са проверили над 93 хил. автомобила. На нарушителите са наложени над 2700 компенсаторни такси, съставени са и над 360 акта за установяване на административно нарушение.

Продадени са близо 2,2 млн. винетки на стойност около 143 млн. лв. Е-винетки в момента се продават от над 8200 точки и всеки може да купи както предпочита и му е най-удобно. On-line чрез интернет страниците bgtoll.bg, vinetki.bg и А1.bg, мобилното приложение, чрез терминалите за самотаксуване или в брой на гише от областните пътни управления, бензиностанции, офисите на Български пощи и др.