Заплашиха момиче, че ще я свалят от борда заради облеклото ѝ
Секция: Туризъм
14 Март 2019 20:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заплашиха момиче, че ще я свалят от борда заради облеклото ѝ

/КРОСС/ Британка се оплака, че била принудена да се облече, за да лети на борда на Томас Кук Еърлайнс.

Емили О'Конър летяла от Бирмингам до Тенерифе. На самолета тя се качила с дълъг ленен панталон и изрязан топ в черен цвят. Преди самолетът да излети, 21-годишното момиче било заплашено, ако не се облече, ще я свалят от борда. За да предотврати това, Емили взела якето на своя братовчед, с когото пътувала, и се наметнала.

"Не ме оставиха, докато не облякох якето. През цялото време правеха коментари, така че всички да ги чуят. Бях разстроена и засрамена", споделя за преживяното Емили в профила си в Туитър. Тя твърди още, че е била обиждана от други пътници в самолета и никой от персонала не е взел мерки.

Историята на младото момиче доби голяма популярност в социалните мрежи. От авиокомпанията се извиниха на Емили. Говорител на Томас Кук Еърлайнс заяви, че колегите му са могли да се справят по-добре със ситуацията.

"Както други авиокомпании, ние също имаме правила за облеклото на пътниците. Това важи и за мъжете, и за жените, няма дискриминация. Стюардите имат трудната задача да следят за спазването на правилото и невинаги го правят по правилния начин", коментира още той.

В правилата за пътуване на авиокомпанията е посочено, че когато облеклото на пътника не е подходящо, тя или той ще бъде свален от борда, ако не го промени. В интернет много хора се застъпиха за британката,

споделяйки, че са се отнесли с нея твърде неприемливо Мнозина смятат, че няма нищо неподходящо в облеклото ѝ, още повече, че тя лети към топла дестинация. Други пък обвиниха Емили, че е разказала историята си в социалните мрежи с цел да привлече внимание и да спечели пари от това.

В своя защита тя заяви, че не е получила никакво заплащане, от който и да било.