Предстоящи събития в страната за 15 март
Секция: Преглед на печата
15 Март 2019 07:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 15 март

/КРОСС/ *** София

От 11.00 часа в зала 9 на Националния дворец на културата вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие изложението „Образование без граници" и форума „Образование и кариера".

От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

От 14.00 часа в зала „Изток" на парламента ще се проведе кръгла маса на тема „Бъдещето на НАТО: Граждански аспекти на сигурността".

От 09.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Десислава И., Биляна П. и Петко Д., на които са повдигнати обвинения за подкуп.

От 09.30 часа в зала „Средец" на „София хотел Балкан" ще се проведе петата международна конференция на тема „Европейската солидарност в инвестиционната политика на ЕС, реализирана в България".

От 09.30 часа в зала 8 на НДК ще бъде открит втория ден от конференцията на тема „Грижа в ранната възраст".

От 09.30 часа в Технологично училище „Електронни системи" към ТУ - София ще бъде открит петият училищен хакатон HackTUES 365.

От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бехчет А., Емил Б. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Йордан Н. и Андриан А., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 09.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Божидар К., Иван Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 09.50 часа в Конгресен център „Глобус" в сградата на КНСБ ще се проведе конференция на тема „Жените, работата и НЕравенствата".

От 10.00 часа българският комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще участва в среща на тема „Образованите млади хора - капитал за Европа" в Университета за национално и световно стопанство (Голяма конферентна зала).

От 10.00 часа 30-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирослав Б. и Валентин К., обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетен НДК, чл. 206 НК.

От 10.00 часа майстори-занаятчии ще представят над 30 традиционни български занаята в Сердика Център.

От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър М., Адам П. и др., на които са повдигнати обвинения за безстопанственост в особено големи размери.

От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валентин П., Ивайло П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа в Галерия „Сердика" ще се проведе конференция в рамките на проекта „Обединени чрез изкуство".

От 10.30 часа в София Хотел Балкан ще бъде подписан договор за инвестиционен заем в размер на 18 млн. евро между Софтуер Груп и Европейската инвестиционна банка.

От 10.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитринка Ф., Борис Б. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Руси Д., Стоян Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.45 часа в конферентна зала Рила на Хотел София Балкан ще се проведе пресконференция, в която вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Вазил Худак и заместник-министърът на финансите Маринела Петрова ще предоставят информация за дейностите на ЕИБ
през 2018 г.

От 11.00 часа заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в представянето на дейностите по проект „Подкрепа на успех" в залата на 5 етаж в МОН.

От 11.00 часа в зала „Европа" на хотел „Рамада" ще се проведе Информационен ден по процедурата „Умения" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР).
Информационният ден ще бъде открит от заместник-министъра на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на ОПРЧР Зорница Русинова.

От 11.00 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще проведе разпоредително заседание по делото срещу Ясен Хедеяр, обвинен в убийството на приятеля на бившата си жена в кв. „Хиподрума".

От 11.00 часа безплатната детска образователна програма „Фолклорно разнообразие" на „Музикална къща БНР" ще срещне малчуганите с виртуозите от Оркестъра за народна музика на БНР в Първо студио на националното радио.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Инициатива „Граждани за устойчиво развитие".

От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги К., Илко П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 11.00 часа в Клуба на авиацията на Терминал 1 ще се проведе специално издание на „Училище за авиация" с участието на първия български космонавт Георги Иванов.

От 13.00 часа в сградата на Съюза на юристите в България (ул. „Пиротска" № 7) ще се проведе семинар на тема „Промените в нормативната уредба на обществените поръчки".

От 13.30 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Никола Г., Манчо К. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 18.00 часа книгата „Литературен обяд" от Ейлиш Ни Гуивна ще бъде представена в зала „Виктория" на Столична библиотека по повод Деня на Св. Патрик - Националния празник на Ирландия.

От 19.00 часа Театър Азарян и НДК, съвместно с Фондация „Проф. Крикор Азарян", ще отбележат рождението на големия режисьор със специален спектакъл, наречен „Чехов х 3".

От 19.30 часа в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс ще бъд представен спектакълът „Произведени за щастие" на Ива Свещарова и Вили Прагер.

От 19.30 часа виртуозният цигулар Кристоф Барати ще гостува на Симфоничния оркестър на БНР на националния празник на Унгария като солист в Концерт №1 за цигулка и оркестър от Макс Брух в зала „България".

*** Благоевград

От 15.00 часа в зала „22 септември" ще се проведе прием по случай официалното откриване на Почетното консулство на Грузия в Република България.

*** Бургас

От 09.30 часа в спортна зала „Младост" започва Държавното първенство по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова".

От 10.00 часа в зала №7 на Военен клуб - Бургас се организира прожекция на филм за Дравската епопея от 1945 г.

От 11.00 часа в зала №4 на Експоцентър „Флора" ще се проведе пролетен благотворителен базар.

От 12.00 часа в изложбената зала и фоайето на Младежки културен център - Бургас ще бъде открита кандидатстудентска борса.

От 13.00 часа в Акве калиде ще се проведе заключителна пресконференция, обобщаваща резултатите от проект „Общото културно наследство без граници".

От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова" на КЦ „Морско казино" ще се проведе вечер на големия украински поет Тарас Шевченко.

От 18.30 часа в Дома на нефтохимика актрисата Стоянка Мутафова ще присъства на представянето на биографичната книга „Добър вечер, столетие мое!" и ще се срещне със свои почитатели.

*** Варна

От 09.00 часа в хотел „Черно море", зала „Варна" ще се проведе официалното откриване на първата международна педиатрична научнопрактическа конференция „Заедно за децата на България!", организирана от ПК"Здравеопазване" към Общински съвет-Варна. В конференцията ще вземат участие специалисти в сферата на педиатричната практика от Германия, Великобритания, Сърбия, Македония и Турция, които ще представят най-новите тенденции в областта на специфичните лекарствени форми за деца.

От 10.30 часа в Юнашкия салон ще бъде представена Националната стратегия за младежта 2020 от Ваня Колева, зам.-министър на младежта и спорта. Поканени са представители на младежки организации, които ще могат да се запознаят с реализираните дейности до момента, с
предстоящи събития, както и да участват в дефинирането на нови приоритети и цели, които да бъдат включени в Стратегията.

От 14.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Николай Малев ще проведе среща с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" 1.

*** Велико Търново

От 09.00 часа в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон" ще започне Регионалното състезание по професии.

От 09.00 часа в зала „Калоян" на хотел „Меридиан Болярски" ще се състои тържественото откриване на Регионалното състезание по професии.

От 10.00 часа пред Община Велико Търново ще започне концерт на СУ „Владимир Комаров".

От 11.00 часа на гроба на Емилиян Станев ще бъде отслужена панихида по повод 40-годишнината от смъртта му.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция със Стефан Тафров, водещ кандидат на "Да, България!" в общата листа на Демократична България за изборите за Европейски парламент през 2019 г.

От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на фотоизложба „Мост-Между-Културите" на Сдружение МОСТОВЕ.

От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще бъде представена Пролетна продукция на учениците от класа по пиано на Светлана Арнаудова.

От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита интерактивна триизмерна инсталация „Взаимодействие с технологичен организъм". Автори: Група „КоИнтеракция" - Светослав Косев, Атанас Марков.

От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе благотворителен коктейл за набиране на средства за изграждане на паметник на генерал Сава Муткуров.

От 18.30 часа Клуб 7 ще се проведе „От Мърквичка до Минотавъра" - представяне на книгата с автор Митко Новков.

От 20.30 часа в Клуб 7 ще се проведе концерт и фен среща с Камелия Тодорова.

*** Враца

От 11.00 часа в заседателната зала на административен съд - Враца ще се проведе годишно отчетно събрание, на което ще бъде представен Доклад за дейността на съда през изминалата 2018 г. От 10.30 часа във връзка със събитието председателят на Административен съд - Враца Миглена Раденкова организира пресконференция с представители на медии в заседателната зала на третия етаж в сградата на съда.

От 17.00 часа в катедралния храм „Св. 12 апостоли" ще започне малко повечерие с Богородичен канон и първата статия от Акатиста към Света Богородица.

*** Долни чифлик

От 11.00 часа в Заседателната зала на Общинска администрация Долни чифлик ще се проведе заключителна пресконференция по проект BG16RFOP001-5.001-0035-С02 "Подкрепа за деинституционализация чрез създаване на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и
техните семейства в община Долни чифлик". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014- 2020 г., Приоритетна ос 5: Регионална социална инфраструктура, процедура: BG16RFOP001-5.001 „Подкрепа за деинституционализация на
грижите за деца", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
На пресконференцията ще бъдат представени изпълнените дейности и постигнатите резултати по проекта.

От 11.00 часа в заседателната зала на Общинска администрация ще се проведе заключителна пресконференция по проект за създаването на дневен център за деца с увреждания.

*** Добрич

От 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се състои премиерата на новата книга на Неда Антонова - „Не умирай вместо мен".

*** Дупница

От 10.00 часа в партерната зала на сградата на Община Дупница ще започне акция за доброволно кръводаряване.

*** Каварна

От 18.00 часа Областният информационен център ще проведе информационно събитие в партньорство с Областен пчеларски съюз „Добруджа" в клуба на сдружението.

*** Кърджали

От 11.00 часа на разклона за село Скалище ще бъде открито шестото издание на Международно състезание „Кърджали 4x4 Офроуд Фест".

*** Кюстендил

От 10.00 часа в залата на Община Кюстенидл ще се проведе заседание на кметовете и на кметските наместници на малщите населени места.

От 10.00 часа в Институт по земеделие ще се проведе Открит ден за добри практики.

От 10.00 часа в сградата на Районна прокуратура - Кюстендил ще се състои среща с възпитаници на Детска градина „Слънце" и представяне на изградената "Синя стая".

От 11.00 часа Административният съд в Кюстендил ще представи отчетен годишен доклад за 2018 година.

От 14.00 часа в Съдебната палата ще се проведат симулативни съдебни процеси по повод Деня на отворените врати в прокуратурите и съдилищата в града.

От 18.00 часа в залата на читалище „Братство" ще се състои Юбилеен концерт на Слава Соколова.

От 18.00 часа в залата на Общински драматичен театър ще се проведе благотворителен спектакъл „Децата на Кюстендил - заедно за Тони". Той се организира от възпитаници на Природо-математическата гимназия в града.

От 18.00 часа народната изпълнителка Слава Соколова организира юбилеен концерт „Песен и съдба" в читалище „Братство".

*** Ловеч

От 18.00 часа заместник-министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова ще открие Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на СУ с чуждоезиков профил в салона на Ловчанското читалище.

*** Плевен

В 12.15 часа омбудсманът Мая Манолова ще посети жена, която е на инвалидна количка и живее сама без асистентска подкрепа след внезапна смърт на съпруга ѝ. От 14.00 ч. общественият защитник ще изнесе открит урок на тема: „Дейността и функциите на омбудсмана" в Професионална
гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, адрес - ул. „Сан Стефано" № 30.

*** Пловдив

От 09.00 часа в Зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимия Росен П. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост по време на управление на моторно превозно средство на път PVD1231 (II-56, Раковски - Пловдив) в отсечката с. Стряма - с. Момино село, област Пловдив.

От 10.00 часа на ул. „Скайлер" № 12 Сдружение „Правна сигурност на потребителите и личните им данни" ще отбележи Световния ден на потребителите.

От 11.00 часа в Зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимите Николай Б. и Димитър Д. Срещу Николай Б., хабилитиран преподавател при Университет по хранителни технологии /УХТ/ - Пловдив, академична длъжност „ръководител катедра" - „професор" при Технически факултет, катедра „Електротехника и електроника" при УХТ Пловдив, е повдигнато обвинение за вземане на подкуп от двама студенти. Срещу Димитър Д. е повдигнато обвинение за съучастие.

От 11.30 часа в зала 1 на Административен съд - Пловдив ще се проведе Общо събрание на магистратите в съда, на което ще бъде обсъден Годишният доклад за дейността на съда за 2018г.

От 16.00 часа в LUCKY Дом на киното продължава София филм фест.

*** Разград

От 09.00 часа ще започне годишният отчет на ОДМВР-Разград. Очаква се на него да присъстват директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и заместник директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева. Около 10.30 часа двамата ще дадат пресконференция за
медиите след края на отчета в залата в сградата на ОДМВР-Разград.

*** Русе

От 15.00 часа в конферентната зала на хотел „Дунав плаза" ще се проведе регионален форум под надслов: „Европа и бизнеса: Икономика, младежко предприемачество и трансгранично сътрудничество", организирано от Предприемачи ГЕРБ, фондация „Ханс Зайдел" и сдружение
„Граждани за европейско развитие на България".

*** Септември

От 17.30 часа Археологическият музей „Проф. Мечислав Домарадски" организира изложба с гоблени „Вълшебства от цветове".

*** Сливен

От 11.00 часа в салона на ДКТ-Сливен ще се състои пресконференция на актрисата Мая Бежанска и режисьора Невена Митева по повод„ премиерата на спектакъла „Комедиантката", която ще започне от 19.00 часа.

От 17.30 часа в къща „Миркович" изложбата „Стефка Аройо - творец и дарител" ще представи за пръв път в пълнота сбирката от произведения на художничката, притежавана от Художествена галерия „Димитър Добрович" - Сливен.

*** Смолян

От 10.00 часа в залата на Областния информационен център ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Осигуряване функционирането на ОИЦ - Смолян за периода 2019-2021".

*** Стара Загора

От 09.00 до 12.30 часа в Международния младежки център ще се проведе кръводарителска кампания под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи".

От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде представена изложбата дебют „Акварел" на Галина Ганчева.

От 18.00 часа в зала „Байер" ще бъде представена изложба живопис на Кънчо Пенев.

*** Стрелча

От 11.00 часа в сградата на Община Стрелча ще се проведе пресконференция на председателя на ПП АБВ Румен Петков и кмета на Стрелча Стойно Чачов.

*** Тетевен/с. Гложене

В 17.00 часа омбудсманът Мая Манолова ще посети с. Гложене, Община Тетевен по сигнал от Сдружение за възраждане и европейско развитие на с. Гложене.

*** Търговище

В областната дирекция на МВР-Търговище ще бъде даден на брифинг във връзка с провеждане на годишния отчет на дирекцията за резултатите от дейността й през 2018 год.

*** Шумен

От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия на територията на област Шумен. Заседанието се свиква във връзка с усложнената пожарна обстановка на територията на областта.

От 11.30 до 16.30 часа в парка на шуменския университет ще се проведат занятия по Горска педагогика.

От 17.00 часа пред сградата на община Шумен с традиционен парад шуменските клубове по конен спорт „Кабиюк", „Шумен" и „Шумен 2010" ще отбележат Тодоровден