Д-р Таня Андреева: Не разбирам защо Нинова не иска Станишев в листата
Секция: Интервюта
31 Март 2019 14:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Д-р Таня Андреева: Не разбирам защо Нинова не иска Станишев в листата

/КРОСС/ Не мога да си обясня защо Корнелия Нинова не иска Сергей Станишев в листата на БСП за евроизборите. Не виждам голяма разлика между политиките на БСП и ПЕС. Оставам с впечатление, че има междуличностен проблем между двамата.

Това заяви бившият министър на здравеопазването в правителството на Пламен Орешарски д-р Таня Андреева по бТВ. Прави отблъскващо впечатление, че хора, които преди със същата самоотверженост защитаваха Сергей Станишев като председател на партията и мандатоносител на нашия кабинет, сега със същата страст защитават Нинова, заяви още Андреева. По думите й тя не би последвала водач, който се отказва от хората с доверие в него и политиките му.

В отгово на въпрос какъв знак ще даде БСП, ако изхвърли Станишев от евролистата си, Андреева каза: БСП ще покаже, че не уважава хората, зад които стоят конкретни действия. И всеки би си задал въпроса - това не е ли началото, в което БСП не иска да бъде идентифицирана с лявото семейство в Европейския парламент и въобще с Европа.

"Залогът за евроизборите е по-голям от вътрешните борби в партията. От това, което слушам, не съм останала с впечатление, че
Станишев хвърля сянка върху избора на Елена Йончева за водач на листата. Повече от половината организации на БСП са номинирали Сергей Станишев за водач или член на листата на БСП. Тези хора вярват и са разбрали това, което той е направил", обобщи Таня Андреева.