Бети Панова: Лозан Панов ще съди България в Страсбург
Секция: Интервюта
08 Април 2019 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бети Панова: Лозан Панов ще съди България в Страсбург

/КРОСС/ Лозан Панов ще съди България в Страсбург заради наложената му от Софийския административен съд глоба за недеклариране на имот пред Сметната палата. Това каза в интервю за предаването „120 минути" по БТВ съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов - Елисавета Панова.

Съпругата на Панов - Елисавета - беше категорична, че имотът е бил деклариран пред инспектората на Висшия съдебен съвет.

Що се отнася до нейния апартамент, купен от фирмата „Артекс", преди да се омъжи за Панов, тя беше категорична, че ниската цена е била заради срива на цените по онова време. Фактът, че собствениците на фирмата архитектите Мирянове са им кумове, не е повлиял.

"Ако председателя на най-висшата съдебна инстанция не може да получи правосъдие какво остава за вас и за мен", коментира Елисавета Панова.

На въпрос дали Лозан Панов трябва да остане на поста си, тя заяви: Смятате, че трябва да спре да се бори? Не, напротив, трябва да си признаем, че живеем в завладяна държава и просто останалите да изберат дали да продължат да живеят в нея, или да се изправят.

Жената на Панов обясни и че единственото, което й е останало, е да покаже всички документи по закупуване на имота си. Тя обясни и че ниската цена се дължи на по-голямата първоначална вноска, която е направила.

„465 евро на квадрат са, понеже годината на сключване на сделката е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара в интернет за този период. В началото на 2013 е началото на пика на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство. Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. Банковият сектор се ползва с добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент, аз закупих не сграда, аз закупих право на строеж, защото сградата е една картинка, което означава, че аз поемам риск. Следващият момент е с първоначалната вноска. Никой не е готов да даде 50% от цената предварително, а 10 до 30% максимум. Това са факторите за цената", обясни Елисавета.

Тя призна, че семейство Мирянови, собствениците на фирма „Артекс", са й близки, като те са и кумуве на сватбата й с председателя на ВКС. Панова каза, че личен проблем я свързал с Весела Мирянова.

"Аз не се срамувам от познанството си със сем. Мирянови. Построили са едни от най-качествените жилищни сгради през последните 25 г. в София, срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище поглъща и почтените хора вече", смята Елисавета Панова.