"Анонимните": Пуснете Асандж или ще си платите!
Секция: Технологии
12 Април 2019 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Анонимните": Пуснете Асандж или ще си платите!

/КРОСС/ Хакерите от международната група "Анонимните" (Anonymous) призоваха да бъде освободен основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж, арестуван вчера в Лондон, предаде ТАСС, като се позова на официалния сайт на сдружението."Пуснете Асандж или ще си платите (за това)!", се казва в декларация на "Анонимните".

Според хакерите арестът на основателя на Уикилийкс и действията срещу други представители на организацията, публикуваща поверителни документи, показват, че британските власти "няма да се спрат пред нищо, за да опазят тайните си". Асандж освен това "е враг на държавата, тъй като изобличи престъпленията и на левите, и на десните", пише в изявлението. "Анонимните" са били предупредени от самия Асандж "за предстоящия му арест".

Основателят на Уикилийкс е "истински журналист, който казва истината на властите и изобличава корупцията и сред леви, и сред десни", смята хакерската група.

Асандж всяка година е номиниран за Нобелова награда за мир от 2010 г., когато неговата дейност започна да привлича вниманието на международните медии, отбелязват от "Анонимните".