Установиха къде в Лондон е живял Шекспир, когато е писал "Ромео и Жулиета"
Секция: КУЛТУРА
13 Април 2019 19:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Установиха къде в Лондон е живял Шекспир, когато е писал "Ромео и Жулиета"

/КРОСС/ Проучване успя да установи където точно в Лондон е живял Уилям Шекспир, когато е писал „Ромео и Жулиета", съобщава Би Би Си. Преди се предполагаше, че британският драматург е живял в къща до станция „Ливърпул стрийт" между 1597 и 1598 година.

Според д-р Джефри Марш великият британски бард всъщност е живял на днешната улица „Света Елена" 35, като къщата му се е издигала на мястото в съседство на църквата „Света Елена", на което в момента е построена огромна офис сграда. След продължило близо десетилетие проучване историкът открил, че в периода около 1590 година Шекспир е бил наемател на „Компанията на продавачите на кожа" - професионална гилдия, която организирала продажбата на кожи в Елизабетинската епоха.

Домът му вероятно заедно с още няколко имота е бил с изглед към двора на църквата „Света Елена".

Според д-р Марш, който е и директор на отдела за театър и театрално изкуства към музея „Виктория и Албърт", заяви:"Мястото, където Шекспир е живял в Лондон, ни дава изключително и дълбоко разбиране за вдъхновението, което е черпил за творбите си."

„Само за няколко години, след като се мести в Лондон от Стратфорд той живее в един от най-заможните квартали на града, заедно с доста влиятелни личности, заможни международни търговци, медици и професионални музиканти."

„Търговците са имали връзки в цяла Европа, а лекарите са били свързани с едни от най-прогресивно мислещите учени в университетите в Италия и Германия", твърди историкът д-р Марш.