Показаха руски ракетни установки С-400 на централния площад в Севастопол
Секция: Русия
14 Април 2019 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Показаха руски ракетни установки С-400 на централния площад в Севастопол

/КРОСС/ Жителите на Севастопол получиха рядък шанс - да се докоснат до руските ракетни установки С-400, които бяха показани на централния площад в кримския град, заедно с друга съвременно отбранителна техника, съобщава Ройтерс.

Москва разположи една установка от ракетите С-400 „земя-въздух" близо до пристанищния град Феодосия през 2017 г. През миналата година три установки бяха разположени в Севастопол, Евпатория и Джанкой.Ракетните системи С-400, по известни като „Триумф", могат да поразят цели във въздуха в радиус от 400 км и да свалят балистични ракети в радиус от 60 километра, посочва руското Министерство на отбраната.

Русия анексира Крим през 2014 г. Това накара САЩ и ЕС да наложат санкции на Москва и влоши дипломатическите отношения между Запада и Кремъл до степен, каквато не е имало и по време на Студената война.
Според Москва огромно мнозинство от гражданите на Крим са гласували полуостровът да стане част от Русия по време на референдума през 2014 г., търсейки защита след неуспешния опит за преврат в Киев.