Успешно развиват приключенския туризъм в Югозападна България
Секция: Туризъм
14 Април 2019 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Успешно развиват приключенския туризъм в Югозападна България

/КРОСС/ Комбинация от спускания по бързите води на река Струма с конна езда или маунтинбайк. Планински преходи през труднодостъпни върхове и живописни долини. Това са само малка част от възможностите, които се предлагат като приключенски туризъм в Югозападна България.

Спускане по 100-метров тролей над река, разходка по въжена градина на 5 метра височина над земята и още много положителните емоции и добро настроение предлагат в един от спортните клубове край река Струма.

Милена Младенова, инструктор: Въженият парк може да изглежда като детско забавление, защото всички сме ги гледали тия неща, но ако си го постави като амбиция голям човек да се качи горе и да мине всичките елементи, всеки може да се пробва, никой няма да успее.

Приключение, изпълнено с адреналин носи и каньонингът, организиран по планински реки.

Милена Младенова, инструктор: Каньонингът е спускане с въже по малка, стръмна река, по която пеша няма как да се пуснем, за това опъваме въжета по водопади, или по други труднодостъпни места.

За екстремните спортове и приключения няма възрастови ограничения.

Величка Джумерска: На 62 г. съм, за първи път в екстремни условия се пускам. Това ми е подарък за рождения ми ден от сина ми и за това реших да се възползвам.

Димитър Джумерски: Ако цяла седмица работите, ви трябват поне два часа на въздух, малко адреналинче и после сте рефрешнат за още една седмица.

Цените за различните забавления варират от 25 до 100 лева на човек, а груповите посещения се ползват с отстъпки.
Източник БНТ