Предстоящи събития на 15 април
Секция: Предстоящи събития
15 Април 2019 07:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 15 април

/КРОСС/ *** София

От 9.00 часа XVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа искането за отстраняване от длъжност на Милен П. и Стоянка С.

От 9.30 часа IІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Георги Г., Цено Ф. и Борис Р.

От 10.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър С., Боян Т., Бисер И., Бранимир С. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа ХХ състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за престъпление по служба срещу Владислав И., Михаил З. и Светозар Л.

От 10.00 часа в Американския център към Столична библиотека (пл. „Славейков" 4А) ще бъде открита Национална конференция „Зависимият човек. Фактори на зависимостта".

От 10.00 часа в Интер Експо Център започва Международното
индустриално изложение MachTech&InnoTech Expo.

От 10.30 часа XV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за участие в организирана престъпна група срещу Румен Р., Павел Ц. и Христо Й.

От 11.30 часа в пленарната зала на парламента ще се проведе финалната дискусия от Националното състезание по водене на парламентарен дебат за ученици и студенти.

От 11.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги З., кумулиране на наказанията.

От 11.30 часа в пленарната зала на парламента ще се проведе финалната дискусия от Националното състезание по водене на парламентарен дебат за ученици и студенти.

От 11.45 часа І-20 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Столична община за мръсния въздух.

От 12.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия Ст. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван К. и Димитър Г., квалифицирани състави на изнудване.

От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стефан Г., Георги Г., Христо А. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.30 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван Сл., Янко К., Николай Х. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Михайло М., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

От 14.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Живко Щ., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

От 16.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър А., Красимир В. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

В Регионален исторически музей - София ще се проведе викторина с учениците на 101 СУ „Бачо Киро" - София.

*** Благоевград

От 10.30 часа в областен информационен център - Благоевград ще се проведе пресконференция на която ще бъде представен националният онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!".

От 12.00 часа в зала № 5 на общината кметът д-р Атанас Камбитов ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с развитието на Благоевград.

*** Бургас

От 17.00 часа в храм „Света Богородица" над 120 деца и ученици от Сливенска епархия ще бъдат наградени в конкурса за великденско яйце „Децата и вярата".

*** Благоевград

От 19.30 часа в зала „Яворов" ще се проведе концерт на Владимир Ампов - Графа.

*** Велико Търново

Oт 17.00 часа в залата на Учредителното събрание президентът Румен Радев ще произнесе слово на изнесеното тържествено заседание на Конституционния съд на Република България. От 18.30 часа Румен Радев ще връчи почетен плакет „Св. св Кирил и Методий" на Народно читалище
„Надежда-1869" по случай 150 години от създаването на културната институция.

От 17.00 часа в музей „Възраждане и Учредително събрание"
председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в тържественото открито заседание на Конституционния съд, посветено на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.

От 10.00 часа във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" започва научна конференция за Търновската конституция и сега действащия демократичен основен закон

От 14.00 часа в Народно читалище „Надежда - 1869" ще бъде представена монографията на проф. д.и.н Милко Палангурски „Бащите на Търновската конституция".

От 15.00 часа в Народно читалище „Надежда - 1869" ще бъде открита изложбата „Дневниците на Народното събрание".

От 16.00 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание" ще бъде представена експозицията „Учредителите. Търново и българската държавност".

От 17.00 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание"
Конституционният съд на Република България ще проведе тържествено открито заседание, посветено на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.

От 18.00 часа в НЧ „Надежда" започва церемонията по връчване на почетен знак на Читалище „Надежда - 1869" по случай 150-ата годишнина на културната институция. Вечерта на първия празничен ден ще приключи
с концерт-спектакъл на ансамбъл „Българе" в Двореца на културата и спорта „Васил Левски".

*** Варна

От 10.00 часа в Зала 1 на Икономически университет - Варна ще се проведе тържествено честване по случай 140 г. Търновска конституция на тема: „140 години конституционни устои на държавата".

От 10.00 часа в Технически университет - Варна ще бъде открит хакатон на тема „Подобри ежедневието си чрез технологии". В състезанието могат да участват студенти от всички университети.

От 14.00 часа е зала „Пленарна" на Общината ще бъде даден старт на ежегодната кампания „Открити дни на Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните". В събитието ще вземат участие повече от 300 шестокласници от варненски
училища, обществени възпитатели и членове на комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

*** Видин

От 10.00 часа в заседателната зала на пл. "Бдинци" 2 ще се представи и постави началото на онлайн кампанията за млади предприемачи "Имам бизнес идея!".

*** Добрич

От 9.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе Куклен спектакъл „Тайнственото речно конче".

От 10.30 часа в Художествена галерия - Добрич, Зала „Златото на Добруджа", ще се проведе Работилница за въображение по проект „Големите майстори и малките художници в Художествена галерия - Добрич".

В Художествена галерия - Добрич ще се проведе Великденска
работилница за въображение с благотворителна кауза.

*** Ловеч

От 10.30 часа в офиса на Областен информационен център - Ловеч, Барокови къщи, ще се състои пресконференция, целяща да популяризира Националната кампания на Мрежата от ИЦ в страната - Онлайн конкурс за млади предприемачи - „Имам бизнес идея!".

*** Перник

От 15.30 часа в Клуб „Миньор" ще се проведе „Науката за човека" - аудиовизуална поредица, епизод 3.

От 17.30 часа в Театрален салон „Георги Русев" ще се състои честване на 65 години ДГ „Българче".

*** Плевен

От 19.00 часа на сцената на читалище ,,Съгласие" ще се състои премиерата на спектакъла ,,Чудото в теб" на формациите от читалището.

*** Пловдив

От 10.00 часа в зала 2 Окръжният съд ще гледа делото срещу Огнемира К., обвинена за причиняване на имотна вреда за над 168 хил. лева.

От 10.00 часа в залата на Областен информационен център /пл. „Централен" 1, ет. 12/ ще се проведе пресконференция за стартиране на Национална кампания на Мрежата от ОИЦ за 2019г., част от инициативата на ЕК „Европа в моя регион" в Област Пловдив.

От 11.30 часа в зала 2 Окръжният съд ще заседава по делото срещу Димитър К., обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на пътя.

От 13.30 часа в зала 5 Окръжният съд ще гледа делото срещу Халина М.- П., обвинена в избягване на данъци в размер на над 469 хил. лева.

От 13.30 часа в зала 2 Окръжният съд ще заседава по делото срещу Златка Р. за причиняване на смърт по непредпазливост на пътя.

*** Разград

В 11.00 часа пред блок № 5 в жк „Орел" ще бъде даден стартът на санирането на блоковете № 5 и 6.

От 15.00 часа в зала 308 на общината ще се проведе пресконференция във връзка с културния календар.

*** Русе

От 17.30 часа в зала „Европа" на Доходното здание ще се проведе граждански диалог на тема образование, част от платформата за граждански диалог "Европа в нашия дом". Участие в срещата ще вземат министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народният представител Милена Дамянова - председател на Комисията по образование и наука в 44-тото Народно събрание, народните
представители от ГЕРБ - Русе, заместник - областният управител, както и кметът на община Русе Пламен Стоилов.

*** Сливен

От 9.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в Сливен на адрес: ул. „Цар Освободител" № 17 общинските съветници от ПП ГЕРБ - Сливен Десислава Илиева и Димитър Митев ще проведат приемни за граждани.

*** Смолян

От 10.30 часа в залата на Областен информационен център - Смолян, бул. „България" №12, ще се проведе пресконференция за представяне на онлайн конкурс за млади предприемачи.

*** Стара Загора

От 9.30 часа в местността „Карасиврия" започва събарянето на незаконни постройки.

От 10.30 часа във филиала на библиотека „Родина" - клуб „Августа Траяна" ще се проведе литературно четене „Гражданските и интимните вълнения на Веселин Ханчев".

От 11.30 часа в залата на ПГОХ „Райна Кнюгиня", Стара Загора, Областен информационен център - Стара Загора организира среща за представяне на Националната кампания на Мрежата от Областни информационни
центрове в страната и стартиращият онлайн конкурс за млади предприемачи: „Имам бизнес идея!".

*** Търговище

От 11.00 часа ще се състои официалното откриване на обект „Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на Детска ясла №1 „Първи юни".

*** Тутракан

От 10.00 до 16.00 часа Районен съд - Тутракан организира Ден на отворените врати под надслов: „140 години от приемането на Търновската конституция".

*** Шумен

От 10.30 часа в конферентната зала на Арена Шумен ще се проведе пресконференция по повод предстоящия на 21 април Мач на звездите.

От 12.00 часа съдии от ШОС ще гостуват на ученици от ПГ по икономика, които ще представят своите презентации по повод денят на Конституцията.

От 14.з0 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.

*** Ямбол

От 16.30 часа на ул. „Г. Раковски" до подлеза ще се проведе 21-вото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник".