Петър Витанов: БСП има всички шансове на предстоящия вот
Секция: ПОЛИТИКА
15 Април 2019 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Витанов: БСП има всички шансове на предстоящия вот

/КРОСС/ "Трябва да си призная, че и за мен беше изненадващо да бъда поставен на второ място в листата за евроизборите на БСП. Тайното гласуване на вчерашния пленум, което пренареди първоначалната листа предложена от лидера Корнелия Нинова, си го обяснявам с едно просто нещо – демократизмът в нашата партия, всички опити да бъдем изкарани вождистка партия или авторитарна партия, очевидно не почиват на реалните обстоятелства и гласуването вчера го доказа" това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Петър Витанов, втори в листата на БСП с кандидати за евроизборите.

"Действително тясното ръководство представи своя формулировка за състава на листата, националният съвет възприе голяма част от хората, които попаднаха в нея, но имаше друго колективно разбиране за присъствието на Сергей Станишев", добави той.

"Също така това, че аз от малко по-задно място, отидох по-напред в крайна сметка в листата има своето логично обяснение, каза още Петър Витанов. Имаше многократно изложени аргументи, още през последните месеци предвид заетостта и ангажираността на господин Станишев в европейска кампания, бяха изложени много аргументи, добави той. Това е колективния дух на нашата партия и в крайна сметка се взе едно колективно решение".

Според Петър Витанов, БСП има всички шансове да вкара поне 7 евродепутати на предстоящия вот. Той допълни, че за партията победа ще е да имат един глас повече от опонентите си от ГЕРБ. Ние искаме да променим България и Европа. Никой не може да поставя под съмнение европейската ориентация на БСП, категоричен беше Витанов.