Преглед на печата на 15 април
Секция: Преглед на печата
15 Април 2019 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата на 15 април

/КРОСС/ „24 часа“

„Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го върна“, гласи водещото заглавие на вестник „24 часа“. Лидерът на БСП Корнелия Нинова влезе (вчера-б.р.) сутринта на пленума със свой вариант на червената евролиста. Сергей Станишев беше вън от нея. „Подарък за ГЕРБ“, оцени президентът на ПЕС списъка и попита какво всъщност иска да каже партията на избирателите си и на Европа. Привечер, след драматичен обрат, таен вот и балотаж Станишев беше вписан в листата на пета позиция, уточнява „24 часа“.

 „Труд“

„Електронен нашийник слагат на всеки автомобил“, пише вестник „Труд“. Лепенка с чип за електронна идентификация да има всеки автомобил, преминал през годишен технически преглед - това е заложено в промяна в наредба на Министерството на транспорта, пусната за обществено обсъждане. Всекидневникът уточнява, че лепенката с чип трябва да е горе в средата на панорамното стъкло. Също така се залага и разделение на пет екологични групи за леките коли и микробусите, допълва „Труд“.

„Дума“

„Иво Христов влезе в листата на БСП“, посочва вестник „Дума“. Изданието уточнява, че началникът на президентския кабинет Иво Христов зае четвърта позиция в кандидатската листа на „БСП за България“ за европейските избори. Журналистът Велизар Енчев заема десето място, а коалиционният партньор Емил Георгиев от „Екогласност“ затваря листата.