Румен Петков: Повече от месец в БСП не се говори за лява политика
Секция: ПОЛИТИКА
15 Април 2019 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков: Повече от месец в БСП не се говори за лява политика

/КРОСС/ Това, което лидерът на "Коалиция за България" Румен Петков наблюдава в БСП, е политическа безпътица и беззъбие. И като цяло поставя въпроса за лявото.

По време на брифинг в централата на АБВ той заяви, че повече от месец, месец и половина в БСП не се говори за лява политика. От АБВ са на мнение, че с този акт хора, които не обичат ГЕРБ, ще отидат да гласуват за тях.

"Коалиция за България" са автентичната и лявата политическа формация и ние ще защитаваме левите интереси в Европа", сигурен е Петков. Той изтъкна, че в ръководството на БСП се води битка за имена и персони, но не и за политики. Според Петков въпросът при БСП е как едните да унищожат другите.

При ГЕРБ битката за листата е същата като при тази на БСП и за съжаление политически дебат за бъдещето на Европа и европейска България не се води, изрази съжаление Петков и допълни, че от това ще страда и Европа, и нашата страна.

Отиват си едни евродепутати, които са с много спорен принос за българския национален интерес, коментира Петков. Той разкритикува и присъствието на Иво Христов в листата на БСП като недобро решение на президента Румен Радев.

По време на пресконференцията Румен Петков представи и марката "10 години Г.Е.Р.Б" - Грабим Европа, Рушим България. Сред картинките, които допълват марката, са апартаментите, Белене, суджука, обещаните милиарди за F-16, бистришките тигри в спортния живот и несъстоятелите се тръбoпроводи. На Румен Петков обаче липсват оградата и паспортите.