Най-успешните домашни тренировки за плосък и стегнат корем
Секция: Здраве
20 Април 2019 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-успешните домашни тренировки за плосък и стегнат корем

/КРОСС/ Много хора мечтаят за плосък корем - това е важно не само за нашия външен вид, но и за здравето ни. Един от най-големите проблеми на всеки, който иска да изглежда добре, са мазнините около корема. В основата на топенето им, разбира се, е хранителният режим, но има упражнения, която също биха помогнали. Те могат да се правят навсякъде, без екипировки, и дори не включват досадното тичане. Ето кои са те:

Лицеви опори

Лицевите опори са едни от най-ефективните упражнения, които можете да правите за коремните мускули, защото те ангажират всички основни мускулни групи, напречните мускули и външните мускули. Те са перфектни и за цялостното физическо състояние.
Бърпита

Едно упражнение, съставено от цели 4 елемента. И те, подобно на лицевите опори, са перфектни за цялостното състояние на тялото, като тук плюсът е кардио елементът.
Планински катерач

Изкачването на планини и върхове е страхотно, но не винаги имаме възможността. Упражнението е подходящо и за корем, и за рамо. Доброто старо упражнение си е старата класика в жанра. И има защо.
Планк

Планковете са особено популярни в последно време и има защо! Ще развият не само корема, но и цялата област на кръста. Там участват и седалищните мускули, и раменете. Започнете от 30 секунди и увеличавайте.
Сумо клек

Там освен коремът, влиза и седалището, както и мускулатурата на краката. Ако вземете и бутилка вода в ръцете си, ще усетите и по-голямо натоварване.