Бойко Борисов пое кампанията за евровота в свои ръце
Секция: Интервюта
24 Април 2019 10:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов пое кампанията за евровота в свои ръце

/КРОСС/ Скандалите през последните седмици, свъразни с имотите на властта и последвалите оставки, са довели до разколебаване на електората на ГЕРБ и изравняване на позициите им с БСП. Това сочат данните от проучване преди евроизборите, проведено от "Галъп Интернешънъл".

От заявилите, че ще гласуват със сигурност, над 32% подкрепят БСП, 31% - ГЕРБ и СДС, а малко над 11% - ДПС. След тях е ВМРО с 5%. Следват "Демократична България", "Воля", "Атака" и НФСБ.

Директорът на агенцията Първан Симеонов коментира нагласите на избирателите и заявки на партиите за евровота.

Първан Симеонов каза: Имаме изравняваме на позициите на БСП и ГЕРБ и не може да се каже, че БСП води категорично. Разликата е минимална, но тя се осмисля от факта, че ГЕРБ винаги водеше, и това се промени след "Апартаментгейт".

Ако ГЕРБ продължи да налага кампания с лице Цветанов, и по - брюкселско говорене, това едва ли ще им донесе успех и да направят мобилизация. Самият Борисов поощрява "Апартаментгейт", това означава че те ще се мъчат да направят от дефекта - ефект. Не знам дали ще успеят обаче, защото все някога масовото съзнание ще се замисли, че Борисов няма как да е извън всички тези процеси.

По повод на листите, които вече са известни за изборите на 26 май: Една от изненадите в листите е при БСП. Там в сериозна степен предозираха вътрешната битка. Получи се нещо, което е добро за всички там, въпреки че изглежда като тежка загуба. На всичко отгоре има млади хора, ненадейно изтласкани там, но ние в България винаги търсим някой нов да дойде.

При ГЕРБ няма изненади в листата. Никаква форма на Орбан не видяхме в листата на управляващите, напротив там има дигитализация, защита на личните данни, прекрасни неща, смислени при това. В този смисъл ГЕРБ изненада - като не ни изненада по никакъв начин.

ДПС ще хвърли всички сили в тази кампания, защото искат да покажат, че проблемът с ДОСТ е решен. След това е ВМРО, и там залагат на Ангел Джамбазки. Ако успеят да направят мажоритарна кампания, то ще имат реални изгледи да са в Европейския парламент.