Sanofi спечели световната награда за иновации „Продукт на годината” за Novanight
Секция: ИКОНОМИКА
24 Април 2019 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Sanofi спечели световната награда за иновации „Продукт на годината” за  Novanight

/КРОСС/ Novanight бе обявен за „Продукт на годината" в категорията „Хранителна добавка за сън" в тазгодишното издание на едноименната международна награда за иновации в България.
Онлайн проучване, проведено в началото на 2019 г. сочи, че 80% от участниците изпитват смущения на съня, a това влошава здравето и качеството им на живот. Данните показват, че 50% от хората никога не са лекувани, дори и да имат проблеми със съня, а 47% от европейците никога не са обсъждали проблема със своя лекар. Сходни резултати показа и Националният стрес тест ЛЕКА НОЩ, проведен в България през 2016 г., който сочи, че и 80% от българите не се наспиват добре.
Novanight е специално създаден продукт от лидера сред иновативните фармацевтични компании Sanofi, който се бори с леки до умерени симптоми на безсъние. Той е създаден благодарение на научна работа, която се базира на най-честите проблеми със съня. Така са избрани най-подходящите компоненти, които оптимално да им повлияят благоприятно и пациентите да преодолеят тези оплаквания: калифорнийски мак и маточина - намалява събужданията през нощта; пасифлора - подпомага възстановителния сън, мелатонин - улеснява заспиването. Съчетани с витамин В6, който допринася за нормалното функциониране на нервната система, допринася за нормалната психологическа функция и допринася за намаляване на умората и изтощението.
„Това е огромно признание за екипа на Sanofi България, тъй като успяхме да наложим Novanight сред водещите в своята категория още през първите няколко месеца от лансирането на пазара и то при сериозна конкуренция. Ефективността на нашите продукти, потребителската удовлетвореност и иновациите, в които не спираме да инвестираме, са в в основата на нашия успех. " - каза Валентина Белчева, Маркетинг мениджър на подразделение „Продукти без лекарско предписание" за Централна и Югоизточна Европа на Sanofi при получаването на наградата.

„Продукт на годината" е най-голямата световна награда за иновации в продуктите и услугите, гласувана от потребителите. Тя се реализира в 40 страни с цел да насочи потребителите към най-добрите продукти на пазара и да награди производителите за реализираните иновации.
Претенденти за наградите са продукти, лансирани на българския пазар през последните 18 месеца, а победителят се определя единствено от потребителския вот, удостоверен, чрез национално представително проучване на Nielsen Bulgaria сред над 2000 българи.