Усилията ми към Северна Македония са оценени от папата
Секция: Коментари
04 Май 2019 10:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Усилията ми към Северна Македония са оценени от папата

/КРОСС/ "Има един факт - когато папата отиде в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, да види защо точно там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България и Северна Македония. Това ви отговаря на въпроса защо се мъчихме толкова да подпишем договора за добросъседство. Тези усилия, които положих аз, дори да изглежда като самохвалство, бяха оценени от папата".

Това заяви днес премиерът Бойко Борисов в излъчване на живо във "Фейсбук"-профила си при подписване на споразумение за сътрудничество между СДС и "Движение Гергьовден". Подписването беше обявено в централата на ГЕРБ, с които СДС имат споразумение за общо явяване на евроизборите.

"С този си жест папата показва толерантност към вероизповеданията и пример", каза още премиерът. Допълни, че двямата с президента Румен Радев ще направят всичко необходимо това посещение да е добра реклама. "Целият свят ще ни види. Мисля, че ефектът и фактът, че прие и за втори път папа ще идва в България, е много добър за страната", заяви премиерът Борисов.