Предстоящи събития на 10 май
Секция: Предстоящи събития
10 Май 2019 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 10 май

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 14.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с ръководството на Централната избирателна комисия във връзка с подготовката за провеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Роял" в „София Хотел Балкан" вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на връчването на наградите на XXII Национален конкурс „Учител на годината", организиран от Синдиката на българските учители.

***
Ракитово.
От 18.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде в град Костандово, община Ракитово, по случай 100-годишнината от създаването на НЧ „Просвета - 1919".

***
Карнобат.
От 12.00 часа на жп гара Карнобат (на първи перон) министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще участва в официална церемония за началото на строителните дейности по проект „Реконструкция на гаров комплекс Карнобат".

***
София.
От 09.30 часа в хотел „Балкан" ще се проведе Международна конференция на тема „Етичните правила на професиите на съдията, адвоката и прокурора - гаранция за справедлив процес".

***
София.
От 09.30 часа президентът на КНСБ Пламен Димитров ще открие форума „Бъдещето на труда и младите хора" в зала „Европа" на конгресен център „Глобус" в сградата на КНСБ.

***
Бургас.
От 11.00 часа с ритуал по полагане на венци и цветя пред паметната плоча в Приморски парк, в близост до "Гъбката, ще бъде почетена паметта на жертвите от трудови злополуки.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа край Петропавловски манастир ще бъде открит Националния събор на овцевъдите.

***
Добрич.
От 10.00 часа пред СЗ „Добротица" ще бъде отбелязан Световният ден на предизвикателството.

***
Добрич.
От 10.00 часа от зала „Добрич" до паметник на св. св. Кирил и Методий ще се проведе шествие на ученици на СУ „Св. св. Кирил и Методий" по повод 11 май - Ден на Св. св. Кирил и Методий.
От 10.30 часа пред паметника ще започне тържество на СУ „Св. св. Кирил и Методий".

***
Добрич.
От 11.00 часа в зала 205 на Висшето училище по мениджмънт ще се проведе конференция за приключване на проект „Подобряване мобилността на работещи и безработни".

***
Kазанлък.
От 12.00 часа в Музея на розата ще се проведе научна конференция на тема „Българската маслодайна роза - история, традиции, наука".

***
Карлово.
От 16.00 часа на площад „20-ти юли" ще се проведат събития в рамките на Националната информационна кампания „Бъди войник". На събитието ще присъстват командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов. От 17.00 часа на откритата сцена на площада ще започне концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.

***
Ловеч.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Ловеч ще се проведат консултации за сформиране състав на подвижна секционна избирателна комисия за изборите на 26 май.

***
Шумен.
От 09.30 часа Окръжен съд - Шумен ще заседава по делото „Хитрино".

***
Ямбол.
От 18.00 часа в местността Бакаджик започва първият за годината Национален мотосъбор.

***
ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019
***
София.
От 11.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел „София", лидерът на БСП Корнелия Нинова, ще подпише двустранно споразумение за взаимодействие с Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната.

***
София.
От 11.00 часа кандидатът за евродепутат Ивелина Василева ще присъства на литературен салон на открито под надслов: „Европа през очите на люлинските творци" на сцена до ресторант „Бъфало". Ивелина Василева ще посети и фирма за рециклиране от 12.30 часа. По-късно тя ще се срещне с граждани на открита приемна в район „Възраждане" 16.00 до 17.30 часа в мола на бул. „Стамболийски".

***
Асеновград.
От 19.00 часа в НЧ „Родолюбие" в Асеновград ГЕРБ ще представи листата си за европейските избори.

***
Балчик.
От 18.00 часа в читалище "Васил Левски", в гр. Балчик, Петър Витанов ще се срещне с граждани.

***
Благоевград.
От 11.00 в с. Баня, общ. Разлог, Деница Златева ще се срещне с работещите в цех за металообработване. В 13.30 часа, в гр. Банско, Деница Златева ще се срещне с граждани на главната улица в града. В 14.30 часа Златева ще се срещне с работещите в цех за производство на битово обзавеждане. В 17.00 часа, в читалището, в гр. Гърмен, тя ще се срещне с обществеността. В 18.15 часа, в Изложбената зала в Дом на културата, в гр. Гоце Делчев, Златева ще се срещне с жителите.

***
Брезник.
От 17.00 в Народно читалище "Просвещение" в гр. Брезник, Димитър Данчев ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел ще посети великотърновското село Ресен. В парка в центъра на селото тя ще присъства на празник, с който ще бъдат открити нова детска площадка и площадка с фитнес съоръжения. В 11.00 часа същия ден Мария Габриел ще уважи официалното откриване на Осмия национален събор на овцевъдите в България. Събитието ще се проведе в района на Петропавловския манастир край Лясковец и ще събере над 200 изложители от цялата страна.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Петропавелския манастир, в гр. Лясковец, Момчил Неков ще вземе участие в 8-ми Национален събор на овцевъдите в България и ще се срещне с граждани. В 16.30 часа, в гр. Павликени, той ще се срещне с ръководството и служителите на фирма за производство на рози и декоративни растения. В 18.00 часа, на площад "11-ти май", в гр. Бяла черква, общ. Павликени Момчил Неков ще вземе участие в честването на 143 години от Априлското въстание и 43 години гр. Бяла черква.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа кандидатът за евродепутат от ВМРО Андрей Слабаков ще посети Събора на овцевъдите. От 13.00 часа в Клуба на ВМРО - Велико Търново, на ул. "Любен Каравелов" 85, кандидатите за евродепутати ген. Димитър Шивиков и Андрей Слабаков ще дадат пресконференция.
***
Видин.
От 17.00 в салона на кметството на гр. Дунавци, Емил Георгиев ще се срещи с жители.

***
Добрич.
От 16.30 часа в клуба на БСП, Елена Йончева ще даде пресконференция. В 18.00 часа, в огледална зала "Нели Божкова" тя ще се срещне с обществеността.

***
Ихтиман.
От 17.30 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев ще проведе открита среща жители на община Ихтиман на централния градски площад.

***
Ихтиман.
От 18.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев ще бъде гост на тържеството по случай 140 години от основаването на Народно Читалище „Слънце - 1879" (ул. „Цар Освободител" 96).

***
Каварна.
От 10.00 часа на площад "Защитата на Каварна" Елена Йончева ще вземе участие в XVI Общобългарски фолклорен събор "С България в сърцето - 2019".

***
Пазарджик.
От 10.30 в х-л "19-ти век", в гр. Стрелча, Цветелина Пенкова ще се срещне с жители. В 13.00 часа, в кафе "Бонжур", в гр. Панагюрище, тя ще се срещне с граждани. В 14.30 часа Пенкова ще посети Музейният комплекс в гр. Панагюрище. В 18.00 часа, в читалище "Просвета", в гр. Костандово, общ. Ракитово Цветелина Пенкова ще вземе участие в честване на годишнина от създаване на читалището.

***
Сливен.
От 14.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Емил Радев и кандидатът за евродепутат Камен Костов ще се срещнат с представители на адвокатските колегии от Сливен и региона в конферентната зала на хотел „Централ".

***
Сливен.
От 16.30 часа в гр. Твърдица Валери Жаблянов ще се срещне с граждани в Общинския съвет на БСП. В 18.30 часа, в гр. Сливен той ще се срещне с обществеността в зала "Графити" на х-л "Национал-Палас".

***
Смолян.
От 13.30 часа в конферентната зала, в гр. Девин, проф. Румен Гечев ще се срещне с обществеността. В 17.30 часа, в конферентната зала на х-л "Родопски дом", в гр. Чепеларе, той ще се срещне с жители.
***
Стара Загора.
От 12.00 часа в камерната зала на Дома на културата "Арсенал" в Казанлък, Сергей Станишев ще се срещне с граждани. В 13.45 часа, в централната част на града той Станишев ще се срещне с граждани. В 18.00 часа, в х-л Верея, в гр. Стара Загора Станишев ще се срещне с обществеността и ще присъства на представянето на книгата на Велислава Дърева "Атентатът 1925"

***
Тервел.
От 11.00 часа в клуба на пенсионера, в с. Нова Камена, Петър Витанов ще се срещне с жители. В 14.00 часа, в клуба на БСП, в с. Крушари, Петър Витанов ще се срещне с обществеността.

***
Трън.
От 10.00 часа в Народно читалище "Гюрга Пинджурова" в гр. Трън, Димитър Данчев ще се срещне с граждани. В 12.30 часа в с. Врабча, общ. Трън, той ще поднесе цветя на паметната плоча на Симо Соколов. В 14.30 часа в с. Филиповци, общ. Трън, Димитър Данчев ще се срещне с обществеността.

***
Хасково.
От 12.00 часа в читалище "Св. Св. Кирил и Методий", в гр. Тополовград, Велизар Енчев ще се срещне с жители. В 14.30 часа, в клуба на БСП, в гр. Любимец, той ще се срещне с граждани. В 18.00 часа, в големия салон на читалището в гр. Симеоновград, Енчев ще се срещне с обществеността.