Предстоящи събития на 11 май
Секция: Предстоящи събития
11 Май 2019 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 11 май

/КРОСС/Дряново/с. Керека.
От 11.00 часа на площада пред Народно читалище „Напредък - 1884" вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на честването на 400-годишнината от възникването на село Керека.

***
София.
От 09.00 часа в Дом на Културата „Борис Христов" ще се състои Научна конференция "Екологията - начин на мислене".

***
София.
От 9.30 часа на игрищата на Националната футболна база „Бояна" ще се проведе благотворителен футболен турнир с участието на служители на дипломатическите мисии в София, институции и неправителствени организации.

***
София.
От 09.30 часа в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" ще бъде отслужена Архиерейска св. Литургия.

***
София.
От 11.00 часа в Историческия музей ще се проведе Ден на специалност „Български език и история".

***
София.
От 11.00 часа в Общински културен институт Дом на културата „Искър" (бул. „Кръстю Пастухов" №23) ще се проведе Инициативата „Съкровищата на София - мултижанрови събития за деца".

***
София.
От 14.00 часа в София Тех Парк, сградата на Иновационен форум „Джон Атанасов", зала Нетера Космос, ще се състои премиерата на най-новата книга на испанския полярник и писател Хавиер Качо „Аз, Фрам".

***
Бургас.
От 10.00 часа устието на река Ропотамо ще бъде почистено от доброволци от VІІІ, IX и X клас на Професионалната гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелински". Почистването е организирано от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас по повод 22 май - Международния ден на биологичното разнообразие.

***
Варна.
От 17.30 часа пред сградата на Общината ще се протест срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 г.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа от Владишкия мост в кв. „Асенов" ще се проведе първия дял на кампанията „Движи се и победи" - поход от Велико Търново до хижа „Божур".

***
Велико Търново./с. Арбанаси.
От 10.00 до 14.00 часа в Парк Хотел Арбанаси браншови организации от 18 държави от Европа и Централна Азия ще се включат в международната кръгла маса, която е част от Осми Национален събор на овцевъдите в България.
***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред паметника на св. св. Кирил и Методий ще се проведе отбелязване на Патронния празник на Великотърновския университет.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа на пл. „Майка България" ще се проведе протест срещу „Национална стратегия за детето 2019- 2030г.".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Рилския манастир в Рилския манастир МОН ще отличи директори с наградата „Св. Иван Рилски" в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий на 11 май.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Възрожденското училище ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на сдружение „Св. Св. Кирил и Методий".

***
Пловдив.
От 10.00 часа брега на река Марица срещу остров Адата ще се проведе екологичен образователен семинар „Да осиновим Адата".

***
Симитли/с. Полето.
От 08.30 часа църквата „Св. Кирил и Методий" в село Полето ще отбележи храмовия си празник.

***
Сливен/ с. Селиманово.
От 10.00 часа в центъра на селото започва ХI конкурс-надпяване „С песните на Йовчо Караиванов".

***
Смолян/с. Смилян.
От 10.00 часа в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - село Смилян ще се състои Тържествен концерт по случай 100 години от създаването на училището.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа от парк „5-ти Октомври" до парк "Артилерийски" членовете на група Не на стратегията на детето 2019-2030 - Стара Загора и Възраждане Стара Загора организират протест и походно шествие под мотото „При мама и тате ми е най-добре!".

***
Шумен.
От 10.30 часа пред сградата на Община Шумен ще се състои тържествен ритуал по издигане на знамената на ЕС, България и Шумен.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019
***
София.
От 10.30 часа в многофункционален спортен комплекс "Спортна София 2000" в "Зона Б-5" кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев ще присъства на турнир по тенис на маса в район „Възраждане".

***
София.
От 11.00 часа в парк Света Троица Кандидатите за евродепутати Андрей Ковачев и Мария Габриел ще присъстват на Хепънинг по повод 9 май - Деня на Европа.

***
София.
От 11.30 часа „БСП за България" ще внесе нова жалба в ЦИК за законови нарушения от страна на премиера Бойко Борисов.

***
София.
От 12.00 часа в Южния парк - на поляната с птиците, вход от страната на улица „Бяла черква" и бул. „Витоша",кандидатите за евродепутати Мария Габриел, Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Лиляна Павлова ще вземат участие в централното предизборно събитие на всички райони от 23 МИР на ГЕРБ.

***
София/с. Сеславци.
От 09.30 часа на площада в с. Сеславци, гр. София, Мариела Модева ще присъства на фолклорен фестивал.

***
Аксаково.
От 14.00 часа в залата на Информационен център, в гр. Аксаково, Елена Йончева, Петър Витанов и д-р Десислав Тасков ще се срещнат с граждани.

***
Белово.
От 12.00 часа в залата на община Белово Димитър Данчев ще се срещне с обществеността.

***
Брацигово.
От 19.15 часа в парк "Априлци", гр. Брацигово, Димитър Данчев ще вземе участие във възстановката на събитията от Априлската епопея и ще поднесе венци и цветя. На Площад "Централен", в града, той ще присъства на тържествената заря проверка.

***
Варна.
От 16.30 часа в централата на ГС на БСП - Варна на ул. "Македония" №33, ще се проведе пресконференция на Сергей Станишев - президент на Партията на европейските социалисти и кандидат за член за Европейския парламент 2019 - 2024.

***
Варна.
От 18.00 часа в Зала 1 на Фестивален и Конгресен Център - Варна в гр. Варна, Елена Йончева, Петър Витанов, Сергей Станишев, Десислав Тасков и Крум Дончев ще се срещнат с обществеността.

***
Велинград.
От 16.00 часа в Художествената галерия Димитър Данчев ще се срещне с граждани.

***
Габрово.
От 16.00 часа в парк "Маркотея" Момчил Неков ще вземе участие във фестивала "Четири стихии". В 18.00 часа, в Дряновския манастир, Момчил Неков ще вземе участие в честването не 143 години от Априлското възстание.

***
Главиница.
От 18.30 часа в общинския съвет в гр. Главиница, Цветелина Пенкова ще се срещне с граждани.

***
Дряново.
От 9.00 часа на главната улица, в гр. Дряново, Момчил Неков ще проведе приемна на открито.

***
Кула.
От 11.00 часа на Паметника на Съветската армия в гр. Кула, Емил Георгиев ще се срещне с граждани. В 12.00 часа той ще посети Мемориал "Катюша" и ще се срещне с граждани.

***
Кюстендил.
От 16.00 часа на площад „Велбъжд" кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС д-р Андрей Ковачев ще се срещне с жители на община Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в голямата зала на Общински драматичен театър водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел, заедно с кандидатите за евродепутати д-р Андрей Ковачев и Лиляна Павлова ще участват в централното събитие на политическата партия за областта.

***
Перник.
От 9.30 часа на тенис корта в пернишкия квартал "Монте Карло" водачът листата на ГЕРБ и СДС за изборите за членове на Европейския парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Лиляна Павлова ще открият турнир по тенис по двойки. Участие в турнира ще вземе зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и народен представител от област Перник Красимир Велчев.

***
Перник/с. Мещица.
От 11.00 часа на площада, в с. Мещица, проф. Румен Гечев ще присъства на традиционния фолклорен конкурс "Дай, бабо, огънче".

***
Пирдоп.
От 17.30 часа на площада в центъра на гр. Пирдоп, Иво Христов ще вземе участие в откриването на Влайковите дни.

***
Провадия.
От 11.00 часа пред общината в гр. Провадия, Елена Йончева, Петър Витанов и д-р Десислав Тасков ще се срещнат с граждани.

***
Трявна.
От 10.30 часа на главната улица в гр. Трявна Момчил Неков ще проведе приемна на открито. В 12.30 часа, в механа "Зограф", в гр. Трявна, той ще се срещне с граждани.