Пет загадъчни убийства с арбалет в Германия
Секция: СВЯТ
14 Май 2019 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пет загадъчни убийства с арбалет в Германия

/КРОСС/ Германската полиция, която разследва смъртта на трима души, убити с арбалет в хотел край Пасау, е открила телата на още две жени в жилище в град Витинген, намиращ се на 650 км от Пасау.

Жилището е било наето от 30-годишна жена, чието тяло е било открито в хотела край Пасау. Заедно с нея в хотелската стая са намерени и пронизани с няколко стрели мъж и жена, които лежали на леглото и се държали за ръце.

Полицията съобщи, че не са открити никакви следи от борба или от присъствие на други хора.

Два арбалета са намерени в хотелската стая, а трети – в чанта на убитите.

Загиналият мъж е на 53 години, а жената - на 33 години, и двамата от Югозападна Германия, провинция Рейнланд-Пфалц.

Прокурорът Валтер Файлар каза пред журналисти, че мъжът е бил убит с две стрели в главата и три в гърдите, а лежалата до него жена с две стрели – едната в главата, другата в гърдите.

Тялото на третата жертва, открита в хотелската стая, се е намирало до леглото. Жената е била убита с една стрела в шията.

Германският вестник „Меркур“ съобщи, че тя е била сестра на една от двете жени, открити мъртви в жилище във Витинген. Вестникът я назовава само като „С“ и пише, че е наемала жилището от март тази година.

Телата във Витинген са открити в понеделник, докато полицията е разследвала трите убийства в хотелската стая.

Прокурор Файлар заяви, че засега не е установено кога точно са били убити жените, намерени в жилището във Витинген.

„Телата бяха открити, след като съсед чул за случилото се край Пасау /където се намира хотелът/ и съобщил на полицията, че една от пощенските кутии е препълнена, а от жилището се носи странна миризма“, заяви прокурорът.

Засега не е ясно в какви отношения са били загиналите, открити в хотела. Известно е, че те са били резервирали стая с двойно и единично легло за три дни, без закуска, пише Би Би Си.

Гост на хотела каза, че убитият мъж е имал дълга бяла брада, а двете жени са били облечени в черно, като и тримата са изглеждали „странно“.