Румен Драганов: Десислава Танева е виновникът за скандала с къщите за гости
Секция: Коментари
15 Май 2019 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Драганов: Десислава Танева е виновникът за скандала с къщите за гости

/КРОСС/ Това, което казва Корнелия Нинова относно оставката на земеделския министър Румен Порожанов - това е политическо говорене в предизборна кампания. Смятам, че действието, което направи Бойко Борисов в момента, е правилно от гледна точка на интереса на ПП ГЕРБ. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" политическият психолог проф. Антоанета Христова. Партията в момента се намира в много тежка криза, която се опитва да управлява - неслучайно Борисов взе на ръчно управление предизборната кампания, допълни тя. В момента това, което се опитва да направи ГЕРБ е да види всички пукащи звена от гледна точка на структури, на политики, от гледна точка на личности, които винаги в криза не се справят. В случая с Порожанов по време на интервютата му в медиите и действията му откакто започна кризата и скандала с къщите за гости, се видя, че той не се справи с това да защити собственото си управление, собствената си политика, а и не беше бърз в реакциите си в ситуацията на криза. Тогава един лидер какъвто е Борисов, трябва да реагира и той го направи.

От моя гледна точка оставките в правителството са разделяне с хора и личности, но все още не е ясно дали е разделяне и с модела. И тук е големия проблем за ГЕРБ, защото моделът, който се наложи е такъв на скрита коалиция между ГЕРБ и ДПС, която управлява и която дава някакви привилегии на управляващите. Това каза от своя страна политологът Даниел Смилов. Според него разделянето с хора върши работа донякъде, но проблемът е системен и възниква въпроса кой носи политическата отговорност.

Директорът на Института за анализи и оценки на туризма Румен Драганов от своя страна коментира новия земеделски министър Десислава Танева. Според него няма смяна на модела, има смяна на един изпълнител с друг изпълнител. Десислава Танева не е по-различна. Тя е виновникът за този скандал с къщите за гости. Аз дори бих благодарил на Румен Порожанов. Не го сменяме с по-добър човек, а с човек, който ще прикрива корупцията в министерството, заяви Румен Драганов.