Откриха труп до къщата на издирвания за убийството в Костенец (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2019 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха труп до къщата на издирвания за убийството в Костенец  (обновена)

/КРОСС/ Труп на мъж е открит в Костенец, на метри от къщата на издирвания за убийство Стоян Зайков - Чане.

Мъртвият 41-годишен мъж е съсед на Чане, съобщи БНР. При огледите не са установени следи от насилие. Според непотвърдена информация починалият мъж е имал здравословни проблем.Районът е отцепен от криминалисти и се извършва оглед, но към момента няма следи от насилие по тялото на починалия. По първоначални данни мъжът е страдал от високо кръвно налягане.

"Къщата на починалия мъж е в съседство с тази на издирвания. На този етап мога да кажа, че сутринта в Областната дирекция на МВР - София е получен сигнал за лице, което не се е явило на работа. Колегите са проверили адреса и там са открили труп", обясни пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов.

На място са и директорът на ОДМВР - София Николай Спасов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Маринов уточни, че на този етап няма данни на мястото да е имало стрелба или следи от борба.

На въпрос дали има роднинска връзка между починалото лице и предполагаемия убиец от Костенец, който се издирва от няколко дни, вътрешният министър отговори, че такава не е известна. „Това, което го свързва с издирвания е, че къщите им са в съседство. Но той живее сам на този адрес", обясни Маринов.

Стоян Зайков се укрива вече шести ден. Към момента няма данни той да е напуснал страната, а издирването му е разширено и в Област Перник след получени сигнали от граждани.

Тялото на 38-годишната Милена бе открито в петък около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. По-късно стана ясно, че тя първо е била пребита, а ръцете й са били вързани. Трупът й е намерен, след като сестра й, майка й и 15-годишният й син пристигнали в къщата й и видели кървави следи. Те сигнализирали в полицията и пристигналите криминалисти са намерили тялото на отсрещната поляна.