Предстоящи събития на 16 май
Секция: Предстоящи събития
16 Май 2019 07:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 16 май

/КРОСС/София.
От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в Министерски съвет зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанковще проведе среща с премиера Бойко Борисов за въвеждането на тол системата.

***
София.
От 14.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков"2 председателя на Върховния административенсъд Георги Чолаков. Разговорът е част от поредица срещи, които държавният глава инициира във връзка с критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор.

***
София.
Oт 17.00 чaса в зала 1 на Централния военен клуб ще се състои на тържественото отбелязване на 20-годишнината от създаването на Европейския институт. Събитието ще бъде открито от министър-председателя Бойко Борисов, ръководителя на Представителството на ЕК в България Огнян Златев и основателите на Европейския институт Николай Младенов и г-н Станислав Даскалов.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Пресцентър" на Министерството на регионалното развитие и благоустройство министър Петя Аврамова и министърът за европейска интеграция на Република Сърбия Ядранка Йоксимович ще връчат договори, сключени по Втората покана за подаване на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП България - Сърбия 2014-2020 г.

***
София.
От 9.00 часа в ИНТЕРПРЕД-СТЦ София ще се проведе форумът Business & Finance 4.0, организиран от сп. Enterprise и MoitePari.bg.

***
София.
От 10.00 ч. в сградата на НАГ главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков ще представи своя отчет за управление на системата и процеса на градско планиране и развитие по повод 3 години от встъпването му в длъжност.

***
София.
От 10.00 часа улицата пред родния дом на визионера и филантроп Дими Паница ще бъде именувана на негово име. Улицата е разположена между площад „Народно събрание" и бул. „Васил Левски", успоредна на бул. „Цар Освободител". На именуването ще присъства кметът на София Йорданка Фандъкова.

***
Благоевград.
От 19.00 часа пред сградата на общината ще се проведе протест срещу Националната стратегия за детето.

***
Варна.
От 10.30 до 16.00 часа в града ще се проведат редица събития по повод празника на Светлината. Дирекция ОМД на община Варна и НАОП "Николай Коперник", съвместно с учители и ученици от III ПМГ "Акад. Методий Попов",СУ "Любен Каравелов", СУ "Климент Охридски", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри" и ДГ№5 "Слънчо" се включват в световната инициатива с организиране на "Празник на светлината".

***
Видин.
От 11.00 часа кметът Огнян Ценков ще направи инспекция на извършения ремонт на улици и междублокови пространства. Обиколката ще започне от ул. "Владикина", пресечката с ул. "Г.С.Раковски", пред Центъра за настаняване от семеен тип "Зора".

***
Поморие.
От 11.00 часа ще се проведе Патронен празник на СУ „Иван Вазов" с откриване на бюст паметник на патрона на училището Иван Вазов.

***
Пловдив.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Разград.
От 10.30 часа в зала 712 в Областна администрация ще заседава Областният съвет за интеграция на хората с увреждания.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала „Фоайе" на общината ще се проведе пресконференция за проект „Бъдеще без агресия".

***
Шумен.
От 14.00 часа в Трето студио на Радио Шумен, медията и проф. Соня Тончева - директор на шуменския Филиал на варненския Медицински университет, организират обучение по първа долекарска помощ за журналисти.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019:
***
София.
От 10.30 до 12.00 часа в Дома на Европа ще се проведе дискусия на тема „Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа".

***
София.
В 11.00 часа в залата на 11 ет. ръководството на КНСБ ще проведе среща с кандидатите за евродепутати от БСП. Разговорът е част от срещите на синдиката с основните партии, които са издигнали кандидати за европейските избори в края на май.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на ЦИК. Съвместно с представители на „Сиела норма" АД ще бъдат демонстрирани машинните за гласуване за предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

***
София./с. Горна Василица.
В 16.15 часа в кметството на селото кандидатът за евродепутат от БСП Деница Златева ще се срещне с жители.

***
София./с. Костенец.
В 17.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Деница Златева ще се срещне с жители на читалището.

***
Батак.
В 19.30 часа на централния площад кандидатът за евродепутат Иво Христов ще присъства на тържественото отбелязване на 143-тата годишнина от Априлската епопея.

***
Белица.
В 18.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Крум Дончев ще почете загиналите в антифашистката съпротива в местността Равен.

***
Божурище.
От 11.15 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще открие новоизградения център за рехбилитация на бул. Европа, блок „Албена".

***
Благоевград.
В 14:00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Крум Дончев ще се срещне с хора в центъра на града. В 15.00 часа в Народно читалище „Благоевград" той ще се срещне с обществеността.

***
Велинград.
В 17.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Иво Христов ще проведе среща с граждани в Художествената галерия.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещнат с работниците от великотърновското предприятие „Петров Текстил" ООД, намиращо се в индустриалната зона на града.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещнат с представители на фирма „Мегапорт".

***
Дупница.
В 18.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Цветелина Пенкова ще проведе среща с обществеността.

***
Перник.
От 17.30 часа в ОК „Дворец на културата" ГЕРБ-Перник ще представи листата си с кандидати за членове на Европейския парламент.

***
Рудозем.
За 12.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев ще се срещне с жители на общината на централния площад.

***
Костенец.
В 18.45 часа на градския стадион „Бенковски" кандидатът за евродепутат Деница Златева ще се срещне с футболния отбор.

***
Костинброд.
От 13.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще се срещне с ръководството и персонала на завод за производство на салфетки и тоалетна хартия на ул. Ломско шосе №1.

***
Кюстендил./с. Трекляно.
В 14.30 часа в заседателната зала кандидатът за евродепутат от БСП Цветелина Пенкова ще се срещне с жители.

***
Ловеч./с. Бежаново
В 10.00 часа в читалище „Учител 1921" кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с жители.

***
Ловеч./с. Ъглен.
В 11.30 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще проведат среща в Клуба на пенсионера.

***
Ловеч./с. Ъглен.
В 12.30 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с жители в Клуба на пенсионера.

***
Ловеч./с. Ъглен.
В 14.00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с жители в Клуба на пенсионера.

***
Ловеч.
В 18.00 часа в хотел „Ловеч" кандидатът за евродепутат от БСП Сергей Станишев ще проведе среща с граждани. В 19.30 часа в хотел „Троян Плаза" той ще се срещне с обществеността.

***
Ловеч.
От 18.00 часа в залата на Драматичен театър ще бъде представена листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите на 26 май избори за членове на Европейския парламент. В събитието ще участват областният координатор на ГЕРБ Николай Нанков, както и кандидатите Ева Майдел и Ивелина Василева. От 15.00 часа същия ден на 1 ет. В Барокови къщи в Ловеч Ева Майдел ще се срещне с представители на бизнеса.

***
Перник.
В 18.00 часа в Изложбената зала в квартал „Мошино" кандидатът за евродепутат от БСП Валери Жаблянов ще участва в годишнина от създаването на Мошинската партийна организация.

***
Първомай.
В 15.00 часа в завод "Витал" кандидатите за евродепутати от БСП Момчил Неков и Димитър Данчев ще проведат среща със земеделски производители. В 17:30 часа в читалището в квартал „Дебър", Димитър Данчев ще участва в тематична среща: „За буквите и словото".

***
Първомай./с. Градина.
В 17.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Момчил Неков ще проведе среща с жители.

***
Първомай./с. Дълбок извор.
В 18:30 часа кандидатите за евродепутати от БСП Момчил Неков и Димитър Данчев ще проведат среща с граждани.
***
Плевен.
От 18.00 часа в зала „Гена Димитрова" в Окръжна библиотека „Коалиция за България" ще проведе среща с обществеността.

***
Пловдив.
В 10.30 часа в Инфоцентъра на БСП на главната улица кандидатът за евродепутат от БСП Петър Витанов ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в хотел „Лайпциг" кандидатът за евродепутат от БСП д-р Десислав Тасков ще проведе среща: „Българското здравеопазване и европейските стандарти за качествено лечение". В 15:00 часа, в Инфоцентъра, д-р Тасков ще проведе среща с граждани.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в Клуб на БСП - Тракия кандидатът за евродепутат от БСП д-р Десислав Тасков ще се срещне с граждани. В 19.00 часа, той ще се срещне с обществеността в Клуб на БСП - Южен.

***
Смолян.
От 10.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев ще проведе беседа със студенти във филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" в Смолян.

***
Смолян./с. Стърница.
В 10.00 часа в центъра на селото кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще се срещне с жители.

***
Смолян./с. Загражден.
В 11.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще проведе среща в центъра на селото.

***
Смолян./с. Баните.
В 12.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще се срещне с жители на пазара в селото. В 13.30 часа той ще проведе среща с жители в хотел „Родопа".

***
Смолян./с. Гълъбово.
В 15:00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще проведе среща с жители на село Гълъбово в читалището на селото.

***
Смолян./с. Малка Арда.
В 17.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще се срещне с жителите на селото в читалището.
***
Сливница.
От 14.30 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще се срещне с жители в сградата на общината.

***
Тетевен.
В 17:00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с граждани в залата на общината.

***
Угърчин.
В 20.00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с обществеността в читалище „Вълчо Русковски".