Цветан Цветанов: Няма да кажа лоша дума за Борисов
Секция: Коментари
01 Юни 2019 10:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Цветанов: Няма да кажа лоша дума за Борисов

/КРОСС/ След като вчера премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се изказа доста язвително по адрес на заместника си в партията и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов днес той отказа да отговори със същото. Все пак на свой ред отправи някои критики и обяви, че има оферта от друга партия да се присъедини към нея.

"Аз лоша дума за премиера Борисов няма да кажа, няма да се превърна в тези, които излизат отнякъде и започват да хулят", обяви Цветанов пред Би Ти Ви. "На кого обаче е ГЕРБ на 1 юни 2019 г.? Всяка една партия, независимо дали е ГЕРБ или друга, е на всички структури, членове, симпатизанти. Една партия не може един човек да я управлява", посочи Цветанов. Вчера Борисов обяви, че няма да създава "втори Цветан Цветанов" и за пореден път през последната седмица даде заявка, че сам ще управлява партията си.

След като в четвъртък вечер Цветанов загатна, че е отказал предложен му от Борисов вариант, днес той разказа, че след дълго размишление и разговор с жена си отишъл при Борисов с две предложения – всичко да се запази постарому, "за да гарантираме успеха на следващите избори", или да си тръгне.

Третият вариант бил да остане в партията без контакти и изяви: "Това редно ли е, нормално ли е за човек, който през всичките 13 години е работил за структурирането на партия ГЕРБ?!", попита риторично Цветанов.

"Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите виждания, защото съм участвал в нейното създаване, може би ролята ми не е била чак толкова голяма – каквото е оценката на премиера () Имам политическо предложение на една партия да отида при тях, дойде от самия председател: "Да знаеш, ако искаш, заповядай", разказа Цветанов.

След обявяването на оставката, с благодарност за съвместната работа се обадили вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, Валери Симеонов (НФСБ), Веселин Марешки ("Воля"), Мустафа Карадайъ (ДПС) и хора от БСП. Цветанов вече имал и 3-4 предложения за работа: "Хората имат чувствителност към несправедливостта", обясни офертите той.