Предстоящи събития в страната за 8 юни
Секция: Предстоящи събития
08 Юни 2019 07:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 8 юни

/КРОСС/ *** София

От 10.50 часа пред монумент „Камбаните" вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на честванията на 40-ия юбилей на Международната детска асамблея „Знаме на мира".

От 9.00 часа в Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе изпит по български език и литература. От 14.00 часа са изпитите по биология, физика и италиански език.

От 10.00 часа в градинката зад Националната библиотека ще се проведе фестивалът „Mish Mash Fest".

От 10.00 до 22.00 часа между ул. "Цар Симеон" и ул. "Св. Св. Кирил и Методий", "Бакхус" и „Пазари Възраждане" ЕАД ще се проведе StrEAT Fest.

От 11.00 часа на ВИП терминала на летище София ще се проведе пресконференция по случай премиерата на новото шоу на Филип Киркоров в България.

От 14.00 до 17.00 часа в зала „Проф. Марин Дринов" на БАН (ул. „15-ти ноември" 1) учени астрономи ще презентират популярни теми за Вселената в рамките на съвместна конференция по астрономия.

От 14.00 до 18.00 часа в Борисовата градина, в тревното пространство около „Езерото с лилиите", ще се проведе осиновителска кампания на „Екоравновесие" под мотото
„Осиновявай, не купувай".

*** Асеновград

В 8.30 часа от паметника на цар Иван Асен Втори тръгва четвъртият традиционен поход „Асеновградски върхове и пътеки".

*** Бургас

В 9.45 часа на стадиона в квартал „Ветрен" ще бъде открито третото издание на Международния турнир по стрелба с лък за „Купата на кмета на град Бургас".

От 11.00 часа на площадката на „Парк Арена ОЗК" стартира 14-ият турнир от Националния шампионат на България по стрийт фитнес.

От 12.00 часа в Културен център „Морското казино" ще се проведе първата информационна среща от Националната кампания „Роди дете в България".

От 18.30 часа на остров Света Анастасия ще има открита сцена за концерт на джаз музиканти от
няколко държави.

*** Велико Търново

От 16.00 часа в голямата зала на общината ще се проведе лекция за съвременните тенденции в архитектурата и градското пространство.

*** Велинград

От 11.00 на площад „Николай Гяуров" кметът д-р Костадин Коев ще открие Кулинарен фест.

*** Ветрино

От 18.00 часа на лятната сцена в града ще бъде отслужен тържествен водосвет по повод 40- годишнината от създаването на общината. Празничната част ще започне от 19.00 часа. От 19.30 часа празникът ще продължи с концертна програма на домакините от НЧ „Просвета - 1905" с. Ветрино, а от 20.30 часа участие ще вземат българските поп изпълнители Рафи и Трио Тринити.

*** Враца

От 10.00 часа пред сградата на общината ще се проведе детски празник „Усмивка".

*** Горна Оряховица

От 11.00 часа в парк „Градска градина" започва 13-то издание на Празника на горнооряховския суджук. Финалът на състезанието ще бъде от 15.00 часа. От 18.00 часа ще има фолклорна програма.

*** с. Грънчарово/Дулово

От 9.30 часа на открита сцена в селото ще се проведе шести фолклорен събор „Грънчарово пее
и играе".

*** Перник./с. Люлин

От 17.00 часа пред читалището в селото ще се състои празнична програма „Спасовден".

*** Плевен

От 12.00 часа в Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев" ще с проведе XII-а церемония „Съотечественик на годината", организирана от Федерация „Съюз на
съотечествениците" - София и Дружество „Възход" - Плевен, посветена на Деня на Русия - 12 юни.

*** Пловдив

От 11.00 часа в зала „Проф. арх. Йолов" на хотел „Тримонциум" ще се проведе 14-то поредно издание на Деня на репродуктивното здраве, организиран от сдружение „Зачатие" в полза на хората с репродуктивни проблеми под патронажа на Община Пловдив.

*** Свищов

От 10.00 часа в „Нове" ще се проведе кулинарно състезание между групите-участници в Фестивала за антично наследство „Орел на Дунава" за автентична древна кухня с приготвяне и презентиране на ястията пред компетентно жури от историци, гастрономи и готвачи. Божана Кацарова, Master Chef България 2017 ще сготви ястие по рецепта от прочутата готварска книга на Древен Рим "De Re Coquinaria" на Марк Гавий Апиций - императорския готвач на Тиберий.

От 18.00 часа в „Нове" ще се проведат големите гладиаторски игри „Колизеум": гладиаторите от всички групи ще се състезават в категориите „най-атрактивен двубой" и „гладиатор на народа" за гласовете на публиката.

*** Стара Загора

От 9.00 часа „ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД организира състезание по риболов край водите на яз. „Овчарица".

*** Сливен

От 18.00 до 19.30 часа ще се проведе протестно шествие под надслов „Да запазим българското семейство!", което ще тръгне от сградата на общината.