Червеното вино – най-доброто средство срещу остаряването
Секция: Здраве
09 Юни 2019 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Червеното вино – най-доброто средство срещу остаряването

/КРОСС/ Червеното вино може и да е добро за сърцето, но за дамската красота е по-подходяща ваната с червения елексир - тя е най-доброто средство срещу остаряване, пише в. "Дейли мейл".

Учените са установили, че антиоксидантите, съдържащи се червеното вино, са десет пъти по-ефективни при предпазване от бръчки, отколкото витамин Е. Но все пак тази разкрасяваща процедура не е от най-евтините. За да бъде напълнена една вана са необходими най-малко 100 бутилки. А минималното количество, нужно за покриване на тялото, e около 50.

Разкрасяващата винотерапия не е новост, тя е открита преди 20-ина години. Тогава бе установено, че полифенолите, съдържащи се в напитката, десетократно по-добре предпазват от бръчки, отколкото витамините. Тогава първите специалисти в бранша използваха джибри от червено вино при кожни масажи на своите клиентки. Те притежаван и отлични ексфолианти качества. Червеното вино е известно с това, че съдържа и антиоксидантът ресвератрол, който е полезен за здравето със своите антивъзпалителни и антиканцерогенни качества.

Ваната с червено вино вече се предлага от много спа-центрове по света - в Лондон, Бордо,Ню Йорк, Билбао, Торонто и други градове. Но не само дамите са открили чудодейните свойства на подобни процедури. Много професионални спортисти подобряват постиженията си в горещи вани с червения елексир. При подобно потапяне силно се стимулира кръвообращението и се постига голям тонизиращ и подсилващ ефект.