Радек Щепанек: Целта е отново да върнем Григор Димитров в Топ 10
Секция: СПОРТ
09 Юни 2019 19:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радек Щепанек: Целта е отново да върнем Григор Димитров в Топ 10

/КРОСС/ Треньорът на Григор Димитров Радек Щепанек говори пред чешкия сайт lidovki.cz за отношенията и работата си с родения в Хасково тенисист.

"Когато Григор и Андре Агаси ми предложиха да се присъединя към екипа им, аз не помислих дори за миг. Григор ми прави много добро впечатление, защото е послушен. Изпълнява всичко, което с Андре му кажем", започва чехът, които е достигал до четвъртото място в ранглистата на АТР.

"Димитров игра на "Ролан Гарос" с болки, но въпреки това направи силен турнир. Мачът му със Стан Вавринка, загубен след 3 тайбрека, можеше да отиде и в сметката на Григор. Според мен му липсва самочувствие, което обаче с времето ще се възвърне. Той има уменията на топ тенисист и го доказа през 2017-а, когато спечели финалите в Лондон. Целта ни е отново да го върнем в Топ 10", категоричен бе Радек.

Щепанек призна, че след края на участието на Григор на "Ролан Гарос" двамата са седнали и са решили да продължат да работят заедно.

Да, ще бъдем заедно в сезона на трева. С нетърпение очаквам "Куинс" и "Уимбълдън". Там Григор трябва да бъде силен", завърши чешкият специалист.