Спортният талант Румина Кирчева с бронз от G1 по таекуондо по таекуондо
Секция: СПОРТ
10 Юни 2019 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортният талант Румина Кирчева с бронз от G1 по таекуондо по таекуондо

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Румина Кирчева завоюва бронзов медал от силния международен турнир по таекуондо от клас G1 в Австрия. Една точка раздели 17-годишната ни състезателка от влизане във финал, след като загуби полуфиналната си среща от представителка на Сърбия с 14:15 в един много оспорван мач, който се реши с точка в последната секунда. Преди това Румина победи холандка със 7:2, а във втората среща надделя над представителка на Казахстан с 5:4.

На силния международен турнир по плуване Black See Cup във Варна двама от Спортните таланти на „Еврофутбол" грабнаха по три медала. Светлозар Николов спечели златото на 400 метра съчетано с 4:26.83 мин. Пловдивчанинът взе и сребро на 200 съчетано с 2:05.97 мина, а на 200 метра бронз завърши трети с - 2:19.57 мин.
Още една пловдивчанка - 13-годишната Тиана Темелкова, си тръгна с 3 златни медала за възрастта си в дисциплините 50, 100 и 200 м гръб.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Михаела Чепишева, се класира за третия кръг на Откритото първенство по бадминтон на Германия за юноши и девойки до 17 г., което се проведе в град Бергиш Гладбах. Там 14-годишната Михаела загуби с 0:2 гейма от Ема Браунер от Дания. Състезанието е кръг от европейската верига. Тази седмица й предстои участие на турнира в Нови Сад, Сърбия.