Татяна Дончева: Пет имена се спрягат за наследници на Корнелия Нинова
Секция: ПОЛИТИКА
12 Юни 2019 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Татяна Дончева: Пет имена се спрягат за наследници на Корнелия Нинова

/КРОСС/ Пет имена се спрягат за наследници на Корнелия Нинова на поста председател на БСП. Ще има ли рокада в редиците на червените ще стане ясно в неделя, когато ще гласуват оставката й.

Нужно успокоение в БСП и то не може да дойде при запазване на статуквото. То само ще ожесточи нещата, коментира в БТВ „Тази сутрин" Татяна Дончева, лидер на „Движение 21". По думите й БСП трябва да плати цената за ерата „Станишев". Тази цена е много тежка. Членовете на партията, които са спомогнали да се задържи статуквото „Станишев" с неговите последици, трябва да я платят. Преодоляването на това не може да стане като започнат да го унижават, допълни Дончева.

Тя е на мнение, че Мая Манолова е сериозна кандидатура за кмет на София. Могат обаче да се търсят и други кандидатури, които са извън политиката. Да се търси фигура, която да вкара ред в Столична община и да разкове този бардак на политически и бизнес интереси би било добре, каза лидерът на „Движение 21". Татяна Дончева е на мнение, че ако Мая Манолова няма сериозна организационна поддръжка, няма да успее, независимо от рейтинга й.

Според лидерът на Движение 21 избора на нов главен прокурор не е предрешен. Не е само проблема в политическа квота сред хората, които ще избират новия главен прокурор. Проблемът е, че ГЕРБ си избират главен прокурор, който да им пази гърба. Иван Гешев и Пламен Георгиев трябва да престанат със слугинажа и безобразията, които вършат. Те трябва да разберат, че ГЕРБ не ги броят за нищо. Колкото повече двамата продължават да действат по този начин, толкова повече се отдалечават от Лаура Кьовеши. Дочух, че за нов главен прокурор се спряга бившият евродепутат от ГЕРБ Емил Радев. Нямам представа как ще го изиграят това, коментира още Татяна Дончева.

ГЕРБ получиха добър резултат на еврозиборите. Проблемът е, че нищо чудно председателят на ЕК може да не бъде от ЕНП. Не е сериозно да се предлага Мария Габриел за еврокомисар.

Според Дончева Малката коалиция ще се разклати при една евентуална сделка за F-16. Засега Красимир Каракачанов тупа топката добре в центъра, но да видим как ще продължи да се справя. Волен Сидеров ще се обърне срещу правителството при сделка за американските изтребители. Тази сделка ще накара и Марешки да се обърне срещу кабинета и тогава няма да е ясно как ще излязат гласовете, каза още Дончева.