HELL ENERGY откри своя високотехнологичен склад – част от инвестиция за 90 милиона евро
Секция: ИКОНОМИКА
17 Юни 2019 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
HELL ENERGY откри своя високотехнологичен склад – част от инвестиция за 90 милиона евро

/КРОСС/ HELL ENERGY отвори напълно автоматизирания си високотехнологичен склад с капацитет от 31 000 палета. Така, в последната фаза от инвестицията си компанията вложи над 90 млн. евро, а общо през последните 8 години групата на HELL инвестира 220 млн. евро в региона, създавайки над 600 работни места. По време на официалното откриване, лентата на високотехнологичния склад HELL ENERGY отряза световноизвестният робот Титан.

Нарастването на производствения капацитет, като част от поредицата технологични развития, започнали през 2016 г., наложи разширяването на логистичния центъра на компанията. До края на 2018 г. бяха изградени конвейерните системи, свързващи завода за бутилиране с фабриката за алуминиеви кенове. След инсталирането и тестването на логистичния софтуер, разработен специално за нуждите на HELL ENERGY, автоматизираният високотехнологичен склад започна работа. Той е с височина 30 метра и може да съхранява 31 000 палета продукция.

„През 2016 г. обявихме нашата последна инвестиция от над 90 милиона евро, която да приключим през 2019 г. Започнахме с изграждането на първата в Унгария фабрика за алуминиеви кенове за безалкохолни напитки през 2017 г., а през 2018 г. добавихме трета линия за бутилиране - една от най-модерните и най-бързи в света с капацитет от 120 000 кена на час.

Сега построихме и един от най-големите автоматизирани складове в страната, с което изпълнихме тригодишната инвестиция. През този период също се ангажирахме да създадем 320 нови работни места в един от най-бедните региони на Унгария. Собствениците на групата HELL инвестираха над 220 милиона евро през последните 8 години, с този принос и с устойчивите бизнес стратегии те поставиха HELL на картата като марка енергийни напитки, разпознаваема в целия свят.", каза Череле Барнабаш, изпълнителен директор на HELL ENERGY по време на церемонията.

Процесът на развитие не приключва с този проект. Малко след откриването на високотехнологичния склад в завода за бутилиране беше доставена и четвъртата производствена линия. Тя е с капацитет от 120 000 кена на час и е произведена от германската компания Krones. В момента върви процесът на инсталация, а въвеждането ѝ в експлоатация ще отнеме около 3 месеца. Новата производствена линия ще може да пълни освен кенове от 250 мл и такива от 330 мл и 500 мл. Тя ще увеличи и капацитета на фабриката от 4.5 милиона на 7 милиона кена на ден.

Продуктите на компанията се доставят в над 50 страни по света, а в 10 от тях, включително България (55,09%1), HELL ENERGY е пазарен лидер.