Близо 7 млн. лв. ще се инвестират в ремонт на пътища във Велико Търновско
Секция: Автомобили
18 Юни 2019 16:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 7 млн. лв. ще се инвестират в ремонт на пътища във Велико Търновско

/КРОСС/ Започва ремонтът на над 8 км от второкласния път II-52 Свищов - Никопол, в участъка между Ценово - Вардим - Свищов. Ще бъдат обновени и над 6 км от път II-53 Поликраище - Горна Оряховица, който е единствената връзка между Великотърновска и Сливенска област, както и към прохода „Вратник" и Южна България. Строителните работи в този участък започват утре.
За подобряване състоянието на второкласните пътни участъци в област Велико Търново от бюджета на АПИ са осигурени 7.3 млн. лв. Ремонтните дейности ще се изпълняват от пътноподдържащото дружество, с което агенцията има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в областта. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, възстановяване на отводняването, ремонт на водостоците, подмяна на мантинелите, нови пътни знаци и маркировка.
При благоприятни климатични условия се очаква ремонтно-възстановителните работи на отсечката Ценово - Вардим - Свищов да приключат до края на юли, а на Поликраище - Горна Оряховица в края на септември т. г.
Ремонтните дейности ще се извършват без спиране на движението. Трафикът ще се пропуска в една лента, двупосочно със светофарна уредба и сигналисти. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.