Предстоящи събития на 19 юни
Секция: Предстоящи събития
19 Юни 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 19  юни

/КРОСС/ Сливен.
От 10.00 часа на полевия учебен полигон „Ново село" президентът Румен Радев ще присъства на деня за високопоставени гости на Националното тактическо учение „Ответен удар 2019".

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 13.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание. На заседанието ще бъдат обсъдени Законопроект за публичните предприятия на Министерския съвет и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност № 954-01-37.
***
София.
От 08.00 часа в зала 5 на Министерството на образованието и науката ще бъде изтеглен изпитния вариант за изпита по математика от Националното външно оценяване след VII клас. Изпитът за седмокласниците започва в 9.00 часа.

***
Кърджали.
От 14.30 часа пред Община Кърджали до паметника на Васил Левски омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протест на медицинските специалисти от град Кърджали.

***
София.
От 09.00 часа пред сградата на Министерския съвет ще се проведе протест за забрана на фермите за ценни кожи под надслов „Още една година смърт".

***
София.
От 09.30 часа в Дома на Европа ще се проведе Информационен ден посветен на Европейския съвет за иновации.Събитието ще открият Христо Христов, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и Милена Дамянова, директор на Дирекция „Наука" в Министерството на образованието и науката. В събитието ще участва и заместник-министър Карина Ангелиева.

***
София.
От 10.30 часа в конферентна зала „Триадица" на Гранд хотел София ще се проведе заключително информационно събитие по проект „Методическа подкрепа за развитието на „зелените" обществени поръчки в България".

***
София.
От 11.00 часа в двора на ОДЗ №51 (нова ДГ № 51) „Щурче" на ул. „Цар Симеон" № 271 в район „Илинден", ще се проведе официална церемония „Първа копка" на обекта във връзка със стартирането на строително-монтажните работи по модернизацията на съществуващия обект.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12, ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС.

***
София.
От 18.30 часа на поляната пред блок 73 в ж.к. „Младост" 1 ще се проведе протестно шествие под надслов „Строеж няма да има" с искане Столичният общински съвет да възстанови статута на земята за озеленяване.

***
София.
От 18.30 часа в зала „Силует" на хотел „Маринела" ще се състои представянето на том II „История, устав и управление на Старото масонство" от поредицата „Летопис на масонството в България".

***
София.
От 19.00 часа в споделеното пространство Espace Port A (на ул. „Триадица" №5) ще се проведе дискусия на тема „Градската железница на София. Минало. Настояще. Бъдеще?", организирана от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт.

***
Бургас.
От 11.00 часа в офиса на ДБГ-Бургас Живко Табаков, общински съветник и общински председател на ДБГ-Бургас, ще даде пресконференция за представителите на медиите.

***
Варна.
От 13.30 часа в Арт салона на Радио Варна ще се проведе информационно събитие на Българската асоциация на управленските консултантски организации в партньорство с Варненската търговско-индустриална камара.

***
Варна.
От 15.00 часа в зала „Варна" на хотел „Черно море" ще се проведе форум "Икономика, Инфраструктура и Инвестиции". Форумът е под наслов "Синергия за по-добра бизнес среда" и се организира от регионална структура Варна на Национално сдружение „Недвижими имоти" във Варна.

***
Видин.
От 10.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков ще посетят базата за летен отдих на филиала на ДГ „Детелина" в с. Синаговци, където ще се срещнат с първата смяна лагерници от ДГ „Зорница". В 14.00 ч., в заседателната зала на шестия етаж в Общината кметът Огнян Ценков ще изпрати футболистите на спортното училище за социална интеграция на Фондация „Реал Мадрид" в град Felcsut (Унгария), където ще участват в демонстративен турнир.

***
Русе.
От 10.00 часа в отделението по Палиативни грижи на Комплексния онкологичен център ще се проведе пресконференция на тема „Резултати от работата на новото социално предприятие за обслужване на пациенти на домашно-амбулаторен режим".

***
Русе.
От 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ООД - Русе.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 304 комисията за избор на съдебни заседатели ще има второ заседание.