Оранжев код за валежи в 4 области
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2019 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оранжев код за валежи в 4 области

/КРОСС/ Опасно време в част от страната. И днес ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Оранжев код е обявен за четири области - Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново. На места в планинските райони количествата валеж ще достигнат 50-65 л/в.м.

В още 12 области предупредителният код е жълт. Във Видин, Монтана, Плевен, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Кърджали, Смолян, Пазарджик и Пловдив ще има краткотрайни, но силни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Сумарни количества валеж на места ще достигат до 30-35 л/в.м.

И в сряда ще има валежи, на повече места в Южна България, по старопланинското било и в Предбалкана. На север валежите ще спрат. Вятърът ще се задържи от север-североизток, до умерен. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 27 и 32 градуса.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Температурите ще се повишат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 30 и 35 градуса.