Интензивни валежи в 5 области
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юни 2019 07:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Интензивни валежи в 5 области

/КРОСС/ Очертава се топло и задушно време с температури между 28 и 33 градуса. Валежите ще са на по-малко места - около и след обяд ще обхванат Предбалкана, Стара планина и почти цялата южна половина на страната. Ще се оформят летни бури с краткотрайни интензивни валежи и гръмотевична активност. Има условия и за градушки.

В 5 области на страната валежите ще са по-значителни - Пловдив, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Там количествата за денонощието ще са между 15 и 30 литра на квадратен метър с отделни порои до 50 литра на квадратен метър.Около Черноморието също очакваме превалявания - с по-голяма вероятност по южното крайбрежие. Температурите там - около 28-30 градуса на въздуха и 26-27 градуса на морската вода.

Следващите няколко дни ще са особено горещи в югозападните и централните южни части на континента. Очакват се жеги с температури около и над 42 градуса с усещане за още по-свирепа горещина. У нас в четвъртък времето ще е сухо и горещо. В петък и събота очакваме преминаване на студен фронт с валежи и гръмотевици, но в неделя и в началото на новата седмица отново се очертава сухо и горещо. Дневните температури ще са най-високи в четвъртък и петък със стойности до 32-33 градуса.