Проф. д-р Генчо Начев: Здравна реформа не може да има в година на избори
Секция: Здраве
10 Юли 2019 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. д-р Генчо Начев: Здравна реформа не може да има в година на избори

/КРОСС/ Аз продължавам да мисля така, че реформа не може да има в година, в която има избори, но може да се подготви реформа в тази година и както виждаме, точно това се прави в момента, каза в студиото на "Сутрешен блок" проф. д-р Генчо Начев, изп. директор на УМБАЛ "Св. Екатерина".

Вече е крайно време, изтървали сме всякакви срокове и след като цялото общество е недоволно, включително и съсловието лекарското, значи трябва да се намери изход.

По думите на проф. Начев - Касата обича да плаща и плаща за неща, за които не трябва да плаща и това е основният проблем и това хората са разбрали, затова парите в Касата не стигат.

В тези 6 месеца до Нова година ще се извърши реално остойностяване на медицинските услуги. Умишлено подчертавам това, това се заявява от Министерството на здравеопазването, че ще се извърши реално остойностяване на медицинските услуги и тогава вече като обективни данни ще се знае тези 8%, които се събират от здравноосигурените лица, какъв пакет могат да покрият и тогава в процеса на преговори с лекарския съюз трябва да се изчисти този пакет, така че извън него да не останат заболявания и състояния, които застрашават живота на болния, коментира още проф. Начев.