Нелегалните тютюневи фабрики край Пловдив произвеждали 11% от незаконните цигари
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2019 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нелегалните тютюневи фабрики край Пловдив произвеждали 11% от незаконните цигари

/КРОСС/ Разкритите тютюневи фабрики в село Труд и Ръжево Конаре са зареждали 11% от незаконно произведените на територията на страната цигари. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев при изслушване в Комисията за наблюдение на приходните агенции и борса със сивата икономика, предаде „Фокус".

По думите му, миналата година разкритите фабрики за незаконни цигари са щели да причинят щета за най-малко 500 млн. лв. „Правоохранителните органи са допринесли за предотвратяване на щети в посочените доста сериозни размери. Само последната съвместна операция бяха намерени две фабрики, едната за рязане на тютюн, другата за производство, с действащата поточна линия и друга, която е в готовност да бъде монтирана и да започне също производство", посочи той.

„Следва да бъде отбелязано, че това е може би най-голямата производствена дейност, наблюдавана от прокуратурата. Бяха намерени марки на световно известна компания. Констатираните незаконно произведени на територията на страната 11% от тях са произведени от тези фабрики", заяви Гешев.