Най-голямото гейминг събитие на лятото ще се проведе в НДК
Секция: Технологии
12 Юли 2019 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-голямото гейминг събитие на лятото ще се проведе в НДК

/КРОСС/ А1 Gaming League отваря врати за финалите на сезон 2 на 20 юли

Само 4 месеца след края на първите финали на новосъздадената A1 Gaming League най-добре представилите се отбори и играчи са в трескава подготовка за вторите финали от серията. Близо 3000 посетители видяха на живо битките и шампионите от сезон 1 в зала 3 на НДК, като всеки посетител имаше възможност да се включи в серия от любителски турнири в спонсорските зони.

На 20 юли 2019 г. (събота) зала 3 на НДК отново ще бъде домакин на истинско шоу за любителите на електронните спортове - финалите на A1 Gaming League сезон 2. 15 000 лева ще бъдат разпределени между финалистите в петте дисциплини: FIFA19, CS:GO, League of Legends, Hearthstone и Clash Royale, а срещите на сцената отново обещават да са наелектризиращи.

С най-голямо нетърпение се очаква дербито по FIFA19 между шампиона от сезон 1 Сезер „Fist_Sanchez" Сабриев и Иван „night_watch" Чуров, което е заложено в програмата от 13:30 часа.

По време на другите финали един срещу друг ще се изправят Felzak срещу sham3less (Hearthstone), Rosen 3:!6 срещу Ivan (Clash Royale) и Random 5 срещу 1-2 puti (League of Legends). Финалистите на Counter-Strike:GO ще бъдат определени тази събота и неделя в плейофи, които ще се предават на живо в каналите на A1 Gaming League (Twitch.tv/a1gamingleague).

Освен да наблюдават шампионските битки, посетителите ще могат да спечелят множество награди от томболи и игри на живо. Fortnite, CS:GO и FIFA19 предизвикателства ще очакват всички през целия ден във free to play зоната на A1. На щанда на Huawei пък ще мерят сили най-добрите играчи на Brawl Stars у нас за страхотни награди. League of Legends феновете ще могат да участват в 1vs1 турнир в зоната на OMEN by HP, а от Foodpanda са подготвили много виртуални забавления.

Билетите са на промоционална цена от 5 лева в билетен център НДК, мрежата на Eventim.bg и бензиностанции OMV. На място входът ще бъде 10 лева. Повече информация ще намерите на официалния сайт на лигата: www.A1Gaming.bg