Руски студенти от „Мир познаний" гостуват в Плевен
Секция: България - Русия
17 Юли 2019 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски студенти от „Мир познаний" гостуват в Плевен

/КРОСС/ Младежи от АНО ПЦ „Мир познаний" от руската столица Москва, студенти по туризъм от различни висши учебни заведения там, се срещнаха днес с кмета на Община Плевен Георг Спартански. Групата е в града ни по покана на ръководството на Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов". Целта на посещението е запознаване с културно-историческите ни забележителности и участие в младежка среща „Град Плевен - подвиг и дружба", организирана от ПГ по туризъм и неправителствената Международна академия за детско-юношески туризъм и краеведство /МАДЮТК/.

Приятелството и връзките, които ще създадете сега, са това, което ще остане в годините напред, се обърна в приветствието си към гостите кметът Спартански. Той им разказа за Освобождението на Плевен, за побратимените ни градове, за историческите забележителности. „Радвам се от сърце да ви посрещна в Плевен и бъдете сигурни, че винаги се отнасяме към вас с уважение, любов и внимание. Има исторически връзки, които никой и нищо не могат да унищожат. Вярно е, че мащабите на градовете ни не могат да се сравняват, но важни са хората", каза г-н Спартански.

Това е първото от предстоящи подобни посещения на групи в Плевен. Следващата година в рамките на обмена на дейности и посещения ще бъдат организирани конференции и изложби на фотографии.