Александра Георгиева се класира 5-а на Световното първенство по таекуондо
Секция: СПОРТ
12 Август 2019 13:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александра Георгиева се класира 5-а на Световното първенство по таекуондо

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Александра Георгиева се класира на 5-о място на Световното първенство по таекуондо, което се проведе в Ташкент, Узбекистан. 14-годишната дупничанка, която се състезава в кат. до 44 кг., загуби на ¼-финалите от представителка на Испания с 10-13, като 20 сек. преди края на срещата водеше в резултата. Поражението й попречи да се бори за медалите. В началото Алекс почива в първия кръг, а във втория срази представителка на Германия с 23-3, което й осигури сблъсък с испанката. Следващите състезания на Алекс са Балканиада и Европейско първенство.
Само седмица, след като спечели най-старото плувно състезание у нас „Галата-Варна", друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Георги Цурев, отново се окичи със злато от плувен маратон. Този път 17-годишният ни талант триумфира на маратона на Бургас, който се проведе на 10 август. Разстоянието от 6400 м бе от остров Анастасия до моста в града, а надпреварата, в която се пуснаха 57 състезатели, бе организирана от клуб „Матропол" и община Бургас. За първи път първото място при мъжете бе споделено от двама участници - Георги Цурев от клуб „Астери" и Никола Саватинов. Призьорите бяха наградени от кмета на град Бургас - Димитър Николов.
Контузия в ръката попречи на още един талант на „Еврофутбол" във водните спортове - Димитър Исаев, да се представи още по-добре на Европейското първенство по скокове във вода в Киев. В първия ден на 7 август бе надпреварата на 1-метров трамплин, където Митко завърши на 25-о място то 30 скачачи. Разочарованията последваха едно след друго. Първо на 3-метров трамплин Митко не направи добро състезания, а на тренировката в събота преди коронната му дисциплина - кула, той пресрещна палеца си, което на практика го спря от по-нататъшно участие. Травмата му ще му попречи да вземе участие и на републиканското първенство във Варна тази седмица.
„Еврофутбол" желае много успехи на Спортните ни таланти!