Разбиха наркобанда, търгувала на едро с всякаква дрога
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2019 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха наркобанда, търгувала на едро с всякаква дрога

/КРОСС/ „Към настоящия момент обвиняемите във връзка с неутрализирана престъпна група за наркотици са 32 души, като седем от тях са задържани под стража", заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров на брифинг в понеделник.

„Преди около две години беше разпространена листовка на територията на София с наименование „Те тровят децата ни" със снимки на лица, за които към онзи момент се твърдеше, че са разпространители на дрога. Част от тях са от престъпната група, която беше неутрализирана миналата седмица", обясни Петров.
По думите му част от обвиняемите се издирват с европейска заповед за арест.

„Ръководителите на групата са трима. Тя е работила в три направления - продажба на вещества на едро - 50 и повече кг хероин, кокаин, коноп, екстази - почти цялата налична палитра в България. Дилърската мрежа била изградена от самите тях. Разпространявали дрога и в нощните заведения", каза наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев.

„Продавали са на едро и на по-малки групи на територията на София. Работили са и на други места в цялата страна. Действали са от 4-5 години. По разбиването на групата се работи от 2,5 години", коментира още той.

По думите му някои от членовете на групата са били включвани доброволно, а други били принуждавани да станат част от нея с нанасяне на телесни повреди. Тренчев отказа да назове имената на участниците в бандата и не разкри дали задържаните имат връзка с по-големи имена от наркобизнеса.