Съзвездие от български актьори на Aniventure Comic Con!
Секция: Шоубизнес
14 Август 2019 12:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съзвездие от български актьори на  Aniventure Comic Con!

/КРОСС/ „Няма Джаро, няма Маро“! Най-обичаният български актьорски състав ще се качи на сцената на Aniventure Comic Con на 14 и 15 септември. По време на двудневния фестивал ексклузивно ще бъдат представени и два нови филмови проекта, които ще пълнят родните кина през ноември. Сред очакваните гости на събитието и тази година са най-следените и популярни влогъри, сред които Слави от The Clashers, Айде БГ, Емил Конрад, Стан и Стефи, Павел Колев и Ицака. Днес фестивалът обяви на сайта пълната програма за 14 и 15 септември, която освен плеядата от чуждестранни гости, актьори от световно нашумели филми и сериали, комикс артисти, куп панели и забавления, побира и почти всички легенди от родната кино индустрия.  

Четири години след последната им поява на една сцена, гангстерите на българския екран ще се съберат за специален Q&A панел и среща с фенове. Само на 15 септември почитателите на „Под прикритие“ , който милиони българи следяха в продължение на 5 години, могат да се върнат отново в мафиотския свят и да се срещнат лично с Джаро (Михаил Билалов), Куката (Мариан Вълев), Иво Андонов (Захари Бахаров) и Косъма (Александър Сано).

Главната сцена на ACC ще приветства и два изцяло нови филмови проекта, в които са замесени още от най-обичаните лица на българската кино индустрия. На 14 септември Александър Алексиев (познат от „Възвишение“, „Откраднат живот“) и Яна Титова (сценарист и режисьор) ще представят „Доза Щастие“. В основата на филма стои истинската история на журналиста Весела Тотева, нейните битки, вълнения и търсенето на щастието в условията на 90-те, такива, каквито не всички ги познават. Вдъхновяващият филм за борбата със зависимостта и проектът с обща кауза излиза на екран на 8 ноември, а сред обявения актьорски състав са Александър Алексиев, Димитър Николов, Валентина Каролева (дебют), Иван Бърнев, Ирмена Чичикова, Силвия Лулчева и Васил Бинев.

Нова романтична екшън-комедия ще бъде представена ексклузивно на главната сцена на ACC от своя силен актьорски състав. Зад „Диви и щастливи“ застават Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариева, Александър Сано и режисьорът Мартин Макариев. Филмът превръща две обикновени жени с обикновени професии в авантюристки по-трудни за откриване и от най-недосегаемите престъпници. Наситен с адреналин, каскади, модерен хумор и сцени от красиви места из цяла България, продукцията е една от най-скъпите у нас до този момент. Актьорите от „Диви и Щастливи“ ще бъдат на сцената на 15 септември за специален Q&A панел и лична среща с фенове, а официалната премиера на филма ще бъде на 29 ноември в кината в цялата страна.

Звездите на YouTube също ще се срещнат с феновете си и в двата дни на Anventure Comic Con! Слави The Clashers и Айде БГ за първи път ще се изправят едни срещу други за общ панел на сцената в зала 4. Забавни предизвикателства от сцената на 14 и 15 септември са подготвили и Емил Конрад, Стан и Стефи, Ицака, Павел Колев, Поли Недкова и Цуро. Всички те ще имат и собствена зона, в която желаещите могат да се снимат с тях или да вземат автограф. Всичко това включено в цената на билета за фестивала.

***
Сред звездите, обявени до момента, са актьорите Natalia Tena („Хари Потър“/ „Игра на Тронове“), Devon Murray („Хари Потър“), Sam Jones („Флаш Гордън“), Miltos Yerolemou („Игра на Тронове“); комикс художници, работили за Marvel и DC Comics - Scott Hanna, Jim Calafiore, Tom Raney и William Simpson – известен със скиците си за „Игра на Тронове“, както и създаването на някои от най-впечатляващите създания в сериала, като драконите, вълците и триоката врана.

Неизменна част от събитието ще бъдат K-Pop шоуто, Cosplay конкурсите, Гейминг залата която ще приюти финалите на най-новата лига за електронни спортове A1 Gaming League, както и имената на популярни български влогъри и актьори.

Билети на цени от 25 до 40 лв. във верига бензиностанции OMV, билетен център НДК и на Eventim.bg Деца до 7 години влизат безплатно, ако са придружени от родител, а за деца от 8 до 12 години (включително) цените на редовните билети са с 50% отстъпка.

За повече информация: www.comiccon.bg  и www.aniventure.net