Спецакция на полицията и митниците във "Винпром Първенец"
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2019 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Спецакция на полицията и митниците във "Винпром Първенец"

/КРОСС/ Спецакция във "Винпром Първенец". Полиция и митничари са блокирали производствената база.   Икономическа полиция проверява щателно документацията и дали на територията на предприятието има безакцизен алкохол.

Акцията е продължение на задържания вече във Варна камион с безакцизен алкохол, който имал логото на избата от Първенец. Разследващите проверяват дали става въпрос за фалшифициране на марка и винпромът край родопското село има съпричастност към извършеното престъпление, информира bTV.

Служители на Гранично полицейско управление - Варна заловиха по-рано половин тон алкохол без акцизен бандерол. Алкохолът е открит в микробус на "Винпром Първенец", който е спрян за проверка на пътя Варна - Бургас. В него са открити 150 тетрапак опаковки от 5 литра и 3 литра с етикети на различни видове вина.

При проверка се оказало, че те са пълни с ракия, уиски, водка и мента. В буса са открити и редовни стъклени бутилки със същите алкохолни питиета. Прокурорът обясни, че предстои да се установи дали те са били мостри за пласмент на нелегалния алкохол и дали стоката идва от винпрома. По документи стоката била предназначена за варненска фирма. Задържани са шофьорът на буса, синът му и още един пътник - и тримата са от Първенец.