Huawei представи първата в света 5G едночипова система Kirin 990, върху която ще е базирана новата серия Mate 30
Секция: Технологии
06 Септември 2019 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei представи първата в света 5G едночипова система Kirin 990, върху която ще е базирана новата серия Mate 30

/КРОСС/ Изпълнителният директор на Huawei Ричард Ю представи новия чипсет от най-висок клас Kirin 990 и неговата 5G версия. Това се случи днес по време на речта му „Преосмисляне на еволюцията", с която бе открито изложението за потребителска електроника IFA в Берлин.

 

"Kirin 990 (5G) е първата в света 5G едночипова система, която ще позволи на потребителите дa получат превъзходно 5G изживяване и да са с една стъпка напред пред останалите през първата година на 5G комерсиализация.", каза Ричард Ю пред публиката в Берлин. Той допълни: „За да посрещнем нуждите на потребителите в 5G ерата, новият Kirin 990 (5G) е качествено подобрен по отношение на производителността и енергийната ефективност, AI изчисления и ISP, давайки нови хоризонти за смартфон потребителите".

 

Kirin 990, който беше представен заедно с 5G модела, също ще даде на потребителите впечатляващо повишаване на производителност, енергийна ефективност, AI възможности и фотографската функционалност, предлагайки по-добро потребителско изживяване и на голямата група потребители с 4G смартфони.

 

Първата в света 5G едночипова система даваща утра бърза 5G свързаност

 

Kirin 990 (5G) на Huawei е първата 5G едночипова система в света, която дава най-доброто 5G смартфон решение. Със своя революционен 7 nm+ EUV процес на производство, Kirin 990 (5G) е с интегриран 5G модем, като съответно има по-малък размер и по-ниска консумация на енергия.  Kirin 990 (5G) е първата 5G едночипова система, която работи едновременно със самостоятелни (SA) и несамостоятелни (NSA) архитектури и TDD/FDD високочистотни ленти, позволявайки ѝ да функционира ефективно в различни мрежи и мрежови режими. Базирана на страхотната 5G свързаност на Balong 5000, Kirin 990 (5G) постига водещата пикова скорост на низходяща връзка от 2.3 гига бита в секунда и пикова скорост на възходяща връзка 1.25 гига бита в секунда, давайки неповторимо 5G изживяване.

 

Иновативна архитектура на централния процесор

 

Kirin 990 (5G) е първата флагшип едночипова система, която има двуядрен невронен процесор, базиран на Da Vinci архитектура, състоящо се от големи и малки ядра на централния процесор. Голямото ядро постига отлично представяне и енергийна ефективност в тежки изчислителни сценарии, докато малкото ядро дава изключително ниска консумация на енергия, като демонстрира и висока изчислителна сила с помощта на иновативната архитектура на централния процесор.

Премиум производителност и енергийната ефективност

 

Централният процесор на Kirin 990 включва стуктура за енергийна ефективност на три нива - две улта големи, две големи и четири малки ядра, с доминираща честота до 2,86 GHz. В допълнение Kirin 990 използва 16-ядрен Mali-G76 GPU и нова Smart Cache система за интелигентно разпределение на потока от данни, която ефективно спестява ресурси и има ниска консумация на енергия. Що се отнася до гейминга, Kirin 990 (5G) поддържа обновената функция Kirin Gaming+ 2.0, която предоставя изключително гладко и бързо гейминг потребителско изживяване благодарение на ефективно сътрудничество между хардуерната инфраструктура и решения.  

 

Новият обновен ISP 5.0 за страхотно фотографско изживяване

 

Kirin 990 (5G) носи иновации и във фотографията с чисто новия ISP 5.0, който въвежда новости  в хардуерното редуциране на шума (block-matching and 3D filtering - BM3D), за да позволи запечатването na изображения с яркост и острота дори и при ниска осветеност. Kirin 990 за първи път използва и видео шумоподтискане на база на два домейна, за по-точно прецизиране на шумовете при видео заснемане. В допълнение функцията за последваща обработка на видео в реално време и редндъринга, базиран на изкуствен интелект, може да подобри цвета на кадрите и да добави кинематографични качества.

 

По време на събитието в Берлин Huawei представи и новите дизайни и цветове на един от най-популярните флагшип смартфони на компанията - HUAWEI P30 Pro. Новите два дизайна на HUAWEI P30 Pro са вдъхновени от природата и са създадени чрез процес на матова шлифовка. С дълбокия цвят Mystic Blue, наподобяващ отражението на небето в морето, и нежния Misty Lavender, вдъхновен от цвета на лавандуловия залез, Huawei отваря нови хоризонти и дава на потребителите два нови елегантни смартфон дизайна. В допълнение смарфоните ще имат и нова обновена фотографска и видеографска функционалност, както и новата операционна система EMUI 10, която дава на потребителите ново плавно смарт изживяване на много високо ниво.

 

Ръчард Ю официално представи и новите флагмански безжични слушалки на компанията HUAWEI FreeBuds 3. Тяхният деликатен дизайн идва в кръгла форма. HUAWEI FreeBuds 3 са изключително конфортни за носене и имат хубав захват. Предлагат се в два класически цвята - черен и бял. Те са първите безчини слушалки на Huawei и разполагат с мощния чипсет Kirin A1, който им гарантира стабилна и мощна свързаност, впечатляващо качество на звука и смарт заглушаване на външен звук. Това са първите безжични слушалки в света, които предлагат ефективно шумозаглушаване.

 

HUAWEI Mate серията, която ще работи с новия Kirin 990 чипсет, ще бъде представена през сепември.